Ana SayfaEkonomiErtem: İşsizlik Tek Haneye Düşecek

Ertem: İşsizlik Tek Haneye Düşecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem katıldığı televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Türk halkının yapılan oylama ile Türk lirasını istikrara kavuşturduğunu, Merkez Bankası’nın döviz kurundaki oynaklığı kontrol altına almak için yeni politikalar ürettiğini belirten Ertem, Merkez Bankası’nın enflasyon oynaklığının önüne geçmek için sıkı para politikası uyguladığını ve bunun olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi. İşsizlik gündemi ile alakalı olarak da açıklamalarda bulunan Ertem, milli istihdam seferberliğinin kısa sürede sonuç vereceğini ve işsizlik oralarının ivedilikle tek haneye düşeceğini söyledi.

İşsizlik Tek Haneye Düşecek

Halk oylamasının sonuçlarının açıklanması ile birlikte Türkiye’nin ekonomiye ve büyümeye odaklandığını belirten Ertem, Türkiye’nin gelecek dönemde diğer piyasalardan pozitif bir şekilde ayrılacağını ve 2017 yılının sonunda yüzde 4,5 oranında büyüme oranını görebileceğini söyledi. 2018 yılının büyüme oranının yüzde 7 civarı olmasının beklendiğini belirten Ertem, yüzde 13 seviyesinde olan işsizlik oranını çok yüksek olduğunu bu oranın hızlı bir şekilde tek haneye düşmesi gerektiğini, işsizliğin enflasyon kadar önemli bir durum olduğunu söyledi. 2019 yılına kadar pek çok reform yapılmasının planlandığını belirten Ertem, milli istihdam seferberliğinin hem istihdama hem de büyümeye olumlu etkileri olacağını söyledi.

Türkiye Yatırımcı İçin Büyük Fırsat

Türkiye’nin AB yatırımcıları için potansiyel bir ülke olduğunun altını çizen Ertem, siyasi denetim kararının günlük finansal göstergelere olumsuz etki etmediğini, siyasi gerginliğin ekonomik taraf üzerinde etkili olmayacağını söyledi. Ertem AB’nin dünya ticaretinde önemli bir yeri olan Türkiye’ye karşı eski tavrını sürdürmeyeceğini sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.