Ana SayfaEkonomiYaz Meyveleri Tezgahlarda Renk Cümbüşü Yarattı

Yaz Meyveleri Tezgahlarda Renk Cümbüşü Yarattı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yılın ilk yaz meyveleri tezgahlarda renk cümbüşüne neden oldu. Rengarenk meyvelere eklenen son ürün ise İran karpuzu! İran karpuzu bütün alıcı bulamayınca, dilimlenerek tezgahlardaki yerini aldı.

Yazın habercisi meyveler manav ve pazar tezgahlarında rengarenk görüntüler ortaya çıkardı. Erikten çileğe, yeni dünyadan çağlaya derken, yazın vazgeçilmezi karpuzda tezgahlardaki yerine oturdu.

İran karpuzu bütün olarak alıcı bulamadı. Durum böyle olunca işletmeciler İran karpuzunu dilimleyerek satışa sundu. Bir dilim İran karpuzu 8 liradan satışa çıktı.

Pazar ve manav tezgahlarında yer alan yaz mevsimi meyve fiyatları ilk günlere göre ciddi bir fiyat düşüşü yaşadı. Yeşil erik 12 liradan alıcı bulurken, nektari 15 liradan satışa devam etti. Kayısının kilogram fiyatı 10 liraya geriledi. Çileğin ortalama fiyatı ise 6 lirada sabitlendi.

Osmangazi ilçesinde manav işleten Osman Özçivi, yaz meyvelerinin fiyatının şimdilik yüksek olduğunu ifade ederken, ilk hasat meyveler için fiyat seviyesinin normal olduğunu belirtti. Fiyatların yüksek olmasına rağmen, yılın ilk yaz meyvelerine ilginin yüksek olduğunu söyleyen Manav Osman Özçivi, mayıstan sonra fiyatların normal seviyeye düşeceğini müjdeledi.

İran karpuzu fiyatının diğer meyvelere göre yüksek olduğunu ifade eden Özçivi, İran’dan gelen karpuzun kilogramının 5 lira olduğunu, bu fiyattan alıcı bulamadıklarını, çareyi dilim olarak satmakta bulduklarını ifade etti. “8 kilogramlık orta boy bir İran karpuzunu 40 liradan satıyoruz” diyen Özçivi, “Vatandaş bir karpuza 40 lira vermek istemeyince bizde karpuzu dilimleyerek satmaya başladık” dedi.

Ucuz yaz meyvesi tüketmek isteyen vatandaş ise Mayıs ayının gelmesini ve meyvelerin bollaşmasını sabırsızlıkla bekliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.