Ana SayfaEkonomiTHY’den Yeni Bagaj Uygulaması! Ek Ücret Alınacak

THY’den Yeni Bagaj Uygulaması! Ek Ücret Alınacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Hava Yolları dış hat seferlerinde fazla bagaj uygulamasına geçmeye hazırlanıyor. Uygulama 1 Temmuz itibari ile başlayacak.

Türk Hava Yollarının şu anki uygulamasında ekonomik uçuş yapan yolcuların bir parça ve 23 kilogramlık hakkı bulunurken, business sınıfı ile uçanların 2 parça ve 32 kilogramlık bagaj hakkı bulunuyor. 1 Mayıs tarihinden sonra Temmuz ayı uçuşları için yurtdışına bilet alan yolcular bu ağırlığı aşan bölüme ekstradan ödeme yapacak.

Buna göre şirketle birlikte Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerine giden yolcular fazla bavul için 70 dolarlık ödeme yapmak zorunda kalacak. Sahraaltı Afrika’ya uçan yolculardan 150 dolar talep edilecek. Amerika ise Uzakdoğu ülkelerine giden yolcular, fazla bagajları için 100 dolarlık ek ödeme yapmak zorunda kalacak.

Söz konusu uygulamada yolcuların bagaj ağırlıkları ve adetleri sıkı bir denetime tabi tutulacak. Bu kapsamda adet ve ağırlık limitini aşan bagajlara sahip yolculardan fazla bagaj ücreti talep edilecek. Fazla bagaj uygulamasında seyahat edilen güzergahta göz önünde bulundurulacak. Bagaj ağırlığı verilen hakkı aşmıyor, fakat parça sayısını aşıyorsa da bagaj ücretinin alınması söz konusu olacak. Valiz başına 23 kilogramlık hak tanınan yolcular, ek ödeme yaparak valiz ağırlıklarını 32 kilograma kadar yükseltebilecek.

Türk Hava Yollarına üyeliği bulunan yolcularaysa özel bir uygulama yapılacak. Uygulamada “Classic Plus”, “Star Gold” ve “Elite ve Elite Plus” kart sahipleri bazı avantajlar elde edecek. Söz konusu kartlardan birine sahip olan yolculara ekstra ağırlık hakkı verilirken, parça başına tanınan ağırlık hakkı karttan karta farklılık gösterecek. Buna göre Classic Plus kart ile ekonomik sınıfta uçan bir yolcu 9 kilogram daha fazla bagaja sahip olabilecek. Elite ve Elite Plus kart sahiplerine de aynı ağırlık hakkı verilecek. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.