Ana SayfaEkonomiDeğeri Hızla Yükseliyor, Herkes O’nun Peşinde!

Değeri Hızla Yükseliyor, Herkes O’nun Peşinde!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kobalt madeninin değeri son yılların en iyi çıkışını yakaladı. Ocak ayından bu güne yükselişe geçen kobalt yüzde 70’lik fiyat artışı yaşadı.

Bataryalı ürünlerin temel maddesi olarak bilinen kobalt özellikle elektrikli araç ve bisiklet teknolojisi ile değer artışını hızlandırdı. Kobalt yatırımcının da yüzünü güldüren bu maden piyasaya damga vurdu.

En zengin kobalt madeni yataklarına sahip olan ülke ise Demokratik Kongo Cumhuriyeti olarak biliniyor. Dünya ihtiyacının yaklaşık yüzde 60’lık bölümünü tek başına karşılayan Demokratik Kongo Cumhuriyeti, üretimden elde ettiği kazancı, son gelişmeler sonrasında arttırdı.

Kobalt madeni özellikle cep telefonu, elektrikli bisiklet ve elektrikli araçların bataryalarında yoğun olarak kullanılıyor. Söz konusu ürünlerin tüketim miktarının artması ise dünyanın kobalta olan ilgisini de kullanım miktarının artmasını da sağladı. 2017 yılının ilk günlerinden itibaren yükselişe geçtiği görülen bu maden yaklaşık 4 ay gibi kısa bir sürede yüzde 70 değerlendi. Kobaltın ton fiyatı ise 55 bin dolar seviyesine çıktı.

Tesla ve Apple gibi dünya markaları kobaltın peşine düştü. Yeni geliştirilen ürünlerin özellikle bataryalarında kullanılan bu maden hem kullanım alanın yaygınlaşması hem de zor çıkarılan bir maden olmasından dolayı oldukça değerli olarak gösterildi. 2016 yılında 93 bin tonluk üretime imza atan kobaltın üretim miktarında bu yıl ciddi bir artış olması bekleniyor. Tesla ve Apple gibi şirketlerin teknolojik yenilikleri sayesinde piyasada yıldızı parlayan kobalt, geleceğin en önemli madenleri arasında gösteriliyor.

Üretimden geçen kobaltın büyük bölümü batarya üretimi ile hayat buluyor. Sektörün önemli isimleri madene olan ilginin önümüzdeki 3 yıl içerisinde daha artacağını ifade ediyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.