Ana SayfaEkonomiÇelik: EXPO Türk Turizmine Hizmet Edecek!

Çelik: EXPO Türk Turizmine Hizmet Edecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye-Afrika 1. Tarım Bakanları Toplantısı ve Tarım İş Forumu kapsamında düzenlenen organizasyonda konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO’nun her türlü talihsizliğe karşı dik durduğunu, 2016 yılında yaşanan darbe girişimi, turizme vurulan darbeye ve terör olaylarına rağmen 5 milyona yakın ziyaretçiyi ülkeye çektiğini, bu rakamın son derece önemli olduğunu söyledi. 6 aylık sürecin sonunda bakanlık olarak 1 Kasım itibari ile EXPO’nun tasfiyesinin gerçekleştirilmesi ve devralınması ile ilgili süreci başlattıklarını belirten Çelik, 1 Haziran 2017 tarihinde sürecin tamamlanacağını tasfiye işlemlerinin gerçekleşeceğini söyledi. Çelik 1 Kasım’dan bugüne kadar geçen sürecin de planlandığını, bakanlığın bu konuda çalışmaları yürüterek alanın boş kalmaması ve etkinliklere konu olması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

EXPO Türk Turizmine Hizmet Edecek

Nevruz dolayısı ile geçtiğimiz aylarda 10 bin İranlı turistin EXPO etkinlikleri kapsamında ülkemize geldiğinin altını çizen Çelik, EXPO’nun artık yeni bir sürece girdiğini, özelleştirme kapsamında çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Bakanlık olarak özelleştirme süreci tamamlanana kadar EXPO’nun canlı tutulması, Antalya’ya ve Türk turizmine hizmet etmesi için tüm imkanların sağlanacağını sözlerine ekledi.

2022 Yılına Kadar Zaman Var

Özelleştirme süreci konusunda net bir tarih verilemeyeceğin belirten Çelik, 2022 yılına kadar sürecin devam edeceğini, profesyonelce yönetimin zorunlu olduğunu bu yüzden bir an önce EXPO’nun sahibini bulması gerektiğini söyledi. Çelik EXPO’nun sergi alanına kişi ya da kuruluşlardan herhangi bir talep gelmediğini, kişilerden önce Türk turizmine nasıl hizmet edileceğinin önemli olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.