Ana SayfaEkonomiFitch 4 Ülkenin Kredi Notlarını Açıkladı

Fitch 4 Ülkenin Kredi Notlarını Açıkladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan ve verdiği kredi notları ile ülkelerin ekonomik geleceği hakkında öngörü sahibi olunmasını sağlayan Fitch Ratings, 4 ülke hakkında yaptığı kredi değerlendirmesi ile gündeme geldi. Fitch Ratings’ ten yapılan açıklamaya göre Ukrayna, Hollanda ve Letonya’nın kredi notları korunurken Japonya’nın görünümü ise negatiften durağana getirildi. Ülkelerin kredi notlarını değerlendiren kuruluş, ülkelerde yaşanan ekonomik, siyasal tüm gelişmeleri dikkate alarak o ülke hakkında bir değerlendirmede bulunuyor.

Hollanda’da Finansal Esneklik Yüksek

Fitch Ratings’ten yapılan açıklamaya göre Hollanda’nın uzun dönemde yabancı ve yerli para cinsinden kredi notunun AAA seviyesinde olduğu, görünümünün durağan olduğu belirtilirken, ülkenin finansal esnekliğinin yüksek olduğu ve 2015 yılında yüzde 2, 2016 yılında yüzde 2,2 büyüme yaşanmasına istinaden 2017 yılında yüzde 2,2 oranında büyüme beklendiği açıklandı.

Ukrayna’da Jeopolitik Risk Var

Ukrayna’nın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun B- seviyesinde olduğunun belirtildiği raporda, ülkenin zayıf dış likiditesinin olduğu, yüksek kamu borcunun bulunduğu, yapısal zayıflıkları ve jeopolitik risklerinin altı çizildi. Ülkenin 2017 yılında yüzde 2 oranında büyümesi öngörüldü.

Letonya’da Milli Gelir Düşük

Letonya’nın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun A- seviyesinde göründüğünün belirtildiği ve görünümünün de durağan olduğunun altının çizildiği raporda, ülkenin sahip olduğu kurumsal gücün ve siyasi çerçevenin kredi notuna olumlu yansıdığı ancak ülkede kişi başına düşen milli gelirin düşük olduğunun altı çizildi.

Japonya’nın Ekonomik Görünümü İyileşti

Ülkenin yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun A seviyesinde korunduğunun ve görünümünün negatiften durağana çekildiğinin belirtildiği raporda, ülkenin ekonomik görünümünün iyileştiğinin altı çizildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.