Ana SayfaEkonomiTürkiye Çelik Üretiminde Marka Olacak!

Türkiye Çelik Üretiminde Marka Olacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Birçok sanayinin üretiminde kullandığı vasıf çeliğin üretiminin gerçekleşeceği çelikhane projesinde sona gelindiğinin altını çizen, Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumunun TSK’nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) ihtiyaç duyduğu silah ve ağır silah üretiminde stratejik role sahip olan çelik üretimi için son aşamalara yaklaşıldığını belirten yetkililer, 2017 Yılı Yatırım Programı’na göre bu yıl imalata sanayisinde en fazla yatırımı MKE’nin gerçekleştireceğini söyledi. Kurumun bu yıl en fazla ödeneği Kırıkkale’deki yeni çelikhane yapımına ayırdığını, yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını proje bitiminde 120 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak çelikhanenin Türkiye için çok önemli bir yatırım olduğunu belirten yetkililer, projenin hayata geçirilmesi ile Türkiye’nin çelik üretiminde elinin güçleneceğini ve bu alanda rakiplerine fark atacak konuma geleceğini söyledi.

Sözleşme İmzalandı

Bu yatırımın Türkiye için çok önemli konumda olduğunu belirten yetkililer, MKE’nin kurumun ve ülkenin ihtiyacı olan vasıflı çelik malzemelerini üretim yeteneğinin ve kabiliyetinin günümüz teknolojisine uyarlanması için yeni çelikhane kurulmasına yönelik Danieli & C.Officine Mecchaniche SpA firması görüşmeleri devam ettirdiğini ve Anahtar Teslimi Çelikhane Sözleşmesi imzaladığını söyledi.

Kayıp Oranı Azalacak

İmzalanan sözleşme ile kurumun son teknoloji imkanlarının uygulandığı yeni bir çelikhaneye kavuşacağını belirten yetkililer, tesisin tamamlanması ile MKE’nin üretim kapasitesinin artacağını, ürün yelpazesinin genişleyeceğini ve üretim esnasında yaşanan kayıpların en az seviyeye ineceğinin altını çizdi.

63 Milyon Avro

MKE’nin 2017 yılında en büyük yatırım alanının yeni çelikhane olduğunu belirten yetkililer, hayata geçirilecek olan yeni çelikhane için imzalanan sözleşmenin yaklaşık olarak 63 milyon avroluk olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.