Ana SayfaEkonomiNisan Ayı Antalyalı Turizmciyi Güldürdü!

Nisan Ayı Antalyalı Turizmciyi Güldürdü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Nisan ayı Antalyalı turizmcileri mutlu etti. Antalya Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre nisan ayında kente gelen turist sayısında büyük oranda artış yaşandı. Yetkililerin yaptığı açıklamada nisan ayı içerisinde Antalya ve Gazipaşa – Alanya Havalimanlarından şehre gelen turist sayısı yüzde 37 oranında artış göstererek 526 bin 349’a ulaştı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde şehre gelen turist sayısının 384 bin 72 olduğunu belirten yetkililer, bu yıl yaşanan yüzde 37 oranındaki artışın çok önemli bir rakam olduğunu, geçtiğimiz yıl turizm sektörünün yaşadığı zor dönemlerden sonra 2017 yılı turizm sezonu için daha umutlu olunduğunu söyledi. Kente hava yolu ile gelen turist sayısının nisan ayı itibari ile yıllık bazda 12 bin 517 kişilik artış gösterdiğini belirten yetkililer toplam rakamın 864 bin 28’e ulaştığını belirtti.

Rus Turistte Patlama Yaşandı

Rusya yaşanan normalleşme sürecinin meyvelerini vermeye başladığını belirten yetkililer, geçtiğimiz yıl yaşanan Rus turist krizinin aksine nisana ayında Rus turist sayısında rekor bir artış yaşandığının altını çizdi. Geçtiğimiz yıl nisan ayında şehre 12 bin 144 adet Rus turist geldiğini belirten yetkililer, 2017 yılının nisan ayında ise gelen Rus turist sayısının yüzde 1455 oranında artış göstererek 188 bin 914’e yükseldiğini söyledi.

Ülkelerden Yoğun Talep

Bölgenin turizmin can damarı konumunda olduğunu belirten yetkililer, 2017 yılının nisan ayında Kırgızistan, Katar, Güney Kore, Ürdün, Mısır, Kazakistan gibi ülkelerden turistlerde de yoğun bir artış yaşandığını, Katar’dan gelen turist sayısında yüzde 320’lere varan bir artış yaşandığını, Kırgızistan’dan gelen turist sayısının ise yüzde 223 seviyelerine varan bir artış gösterdiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.