Ana SayfaEkonomiİsrail’den Doğalgaz Açıklaması Geldi!

İsrail’den Doğalgaz Açıklaması Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye – İsrail doğalgaz hattı ile ilgili açıklamada bulunan İsrail Enerji, Altyapı ve Su Kaynakları Bakanlığı Genel Direktörü Shaul Meridor, hükümetler arası anlaşmanın gerçekleşmesi için öncelikle ticari tarafın anlaşmasının gerektiğinin altını çizdi. Türkiye ve İsrail arasında doğalgaz boru hattının kurulabilmesi için görüşmelerin yürütüldüğünü hatırlatan Meridor, ticari tarafta bulunan fiyat ve miktar anlaşmasının gerçekleşmesinden sonra hükümetler arası anlaşmanın gerçekleşeceğini, şirketlerin bu konu hakkında çalışmaları yürüttüğünü söyledi. Görüşmelerin olumlu ilerleyeceğine dair umudu olduğunu belirten Meridor, devam eden görüşmelerin kısa sürede tamamlanmasını umduğunu birkaç ay sonra anlaşmaya varılmış olacağını düşündüğünü söyledi. Meridor önümüzdeki yıllarda İsrail gazının Türkiye’ye taşınacağına dair umudu olduğunun altını çizdi.

Akdeniz’de Arama Yapılmalı

Türkiye’nin Karadeniz’in ardından Akdeniz’de de doğalgaz arama çalışmaları başlatması hakkında yorumda bulunan Meridor, yapılan bu çalışmanın bölge için iyi olacağını, her arama çalışmasının kendilerine, deniz altının jeolojik yapısına ve bölgeye dair daha detaylı bilgiye ulaşma imkânı sağlayacağını söyledi.

Doğalgaz Kaynağı Olabilir

Akdeniz’deki doğalgaz arama çalışmalarını desteklediklerinin altını çizen Meridor, bu arama çalışmaları esnasında Türkiye ile tecrübe ve deneyim paylaşımında bulunmaktan dolayı memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi. Doğalgaz bulunmasının İsrail ve herkes için çok olumlu bir sonuç olacağını düşündüğünü belirten Meridor, doğalgaz bulunması durumunda Doğu Akdeniz’in daha büyük ve daha güçlü bir doğalgaz kaynağı haline geleceğini bu durumun enerji sektörü açısından çok büyük bir gelişme olacağını söyledi. Meridor çalışmalar esnasında daha fazla doğalgaz bulunmasından dolayı memnun olacaklarını sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.