Ana SayfaGündemSürücü Belgesinde Sağlık Raporu Uyarısı

Sürücü Belgesinde Sağlık Raporu Uyarısı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yeni sistemle birlikte sürücü belgesi almak isteyenlerin ya da sürücü belgelerini yenilemek isteyenlerin sağlık raporu alması gerekiyor. Ancak bu konuda uyarı yapıldı. 

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren araç kullanmak için sürücü belgesi alan vatandaşları yeni sisteme ait olan sürücü belgelerinin verildiği biliniyor. Bunun üzerine eski tip sürücü belgesi olan vatandaşlarında 5 yıl içerisinde sürücü belgelerini değiştirmeleri için süre verildiği açıklandı. Bunun için gerekli evrakları tamamlayarak sürücü belgelerinin değiştirilmesi için resmi işlemlerin tamamlanması gerekiyor. Verilen süre içerisinde kimliklerin tamamlanmaması halinde ehliyetin işlevini yitireceği öğrenildi. 

Uzmanlar tarafından konu hakkında yapılan açıklamaların ardından bu konuda rahat davranılmaması için uyarılar yapıldı. Yeni tip sürücü belgelerinin uluslararası standartlara sahip olduğu ve sorunsuz bir şekilde diğer ülkelerde de kullanılabildiği açıklandı. Bunun için hem yenileme hem de ilk defa alma aşamalarında bazı belgelerin istendiği öğrenildi. Bunlar arasında biyometrik fotoğraf, parmak izi ve sağlık belgesi bulunuyor. Sağlık belgesi alabilmek için aile hekimlerinden rapor almanın yeterli olacağı ifade edildi. Bunun ardından kalp, damar, şeker gibi kronik hastalıklarının yanı sıra uyku bozukluğu olan hastaların tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almaları gerekiyor. 

Ancak uzmanlar tarafından sağlık raporu alacaklara bir uyarı yapıldı. 5 yıl gibi bir sürenin verilmesinden dolayı herhangi bir rahatlığın yaşanmaması gerektiğine vurgu yapılırken ilerleyen zamanlarda aksiliklerin yaşanabileceği gibi yığılmaların da yaşanabileceği özellikle belirtildi. Vatandaşların bu konuda hızlı davranmaları gerektiği belirtildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.