Ana SayfaEkonomiTerör Mağduruna Can Suyu Geliyor!

Terör Mağduruna Can Suyu Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Terör dolayısı ile mağduriyet yaşayan esnafa devlet yardım elini uzatıyor. Terör olaylarının sıkça yaşandığı bölgelerden biri olan ve esnafın çok ciddi mağduriyet yaşadığı Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki esnaf için Başbakan Binali Yıldırım talimatı ile faizsiz kredi desteği geliyor. Kırsalda gerçekleştirdikleri saldırılarını şehir merkezine taşıyarak geçtiğimiz yıl yüzlerce esnafın kepenk kapatmasına sebep olan PKK terör örgütü mensuplarının açtığı yaralar devlet eli ile sarılıyor. Yaşanan olaylar sonrasında pek çok esnaf kepenk kapatıp çareyi ya başka illerde iş yeri açmakta ya da iş yerinden kurtarabildiği mallarını tezgâhta satarak işportacılık yapmaya başlamıştı. Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlar sayesinde bölgede huzur ikliminin sağlanması ile yaşam da normal akışına dönmeye başladı. Yaşamın normale dönmeye başlaması ile birlikte devlet tarafından bölgedeki yaşayanlar için farklı alanlarda kolaylık sağlayacak uygulamalar için her geçen gün yeni adımlar atılıyor.

Esnafa Kolaylık

Terör örgütünden temizlenen bölgede yaşayan halk için yapılan çalışmalar vatandaşların sosyal hayatlarına dönemsi ve iş hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleri için oldukça önem taşıyor. İlçede başlayan normalleşme süreci ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında iş yerlerini ilçenin doğal dokusuna uygun olarak yenilemeye başladı ve devlet tarafından vatandaşların SGK borçları ertelendi, esnaftan Vakıflar Genel Müdürlüğünce 1 yıl kira alınmamasına karar verildi.

Faizsiz Kredi Can Suyu

İlçede şimdiye kadar yapılan uygulamalar esnaf ve vatandaşlar için oldukça kolaylık sağlarken son olarak Başbakan talimatı ile yapılan faizsiz kredi uygulaması ise bayram havası yaşanmasına neden oluyor. Yetkililer başvuru yapan tüm esnafın bu krediden faydalanabileceğini geri ödemelerin ise 2 yıl içerisinde yapılacağını açıkladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.