Ana SayfaGündemMemur ve Emeklilere Zam Müjdesi!

Memur ve Emeklilere Zam Müjdesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emekli ve memurlar için Temmuz ayında verilecek zam şimdiden merak konusu olurken sonunda zam oranları da açıklandı. 

Emekli ve memurlara yapılacak olan zam konuşulurken son dönemlerde enflasyon oranları hızlı bir şekilde yükselmeye başladı. Enflasyon oranlarının yükselmesi ile birlikte bu durumun zam oranlarına da yansıması bekleniyor. Nisan ayı ile birlikte enflasyon oranları inceleme altına alındı. Yüzde 5.71 seviyelerine çıktığı öğrenildi. Artan enflasyon oranları tüketicilerin alım gücünü zorladığını bir kez daha gündeme getirmeye başladı. Ürünlerin fiyatlarında meydana gelen artışın yanı sıra maaşlarında enflasyon ile orantılı olduğu tespit edilmişti. Daha öncesinde yapılacak açıklamaların ardından enflasyon farkının zam olarak maaşlara yansıtılacağı belirtilmişti. Temmuz ayında yapılacak olan zamma nasıl yansıyacağı merak konusu haline geldi. 

Temmuz ayında yapılacak zam sonrasında memur ve memur emeklisine yüzde 4 oranında bir zammın verileceği açıklanmıştı. Enflasyon oranın yüzde 6 seviyelerini aşması ile aradaki yüzde 3 oranındaki farkın zam olarak yansıtılması planlanıyor. Bu durumda yüzde 7 oranında bir zammın yapılacağı konuşuluyor. Bu zam oranı şimdiye kadar yapılacak en yüksek zam miktarı olarak değerlendiriliyor. Son 10 yıl içerisinde yapılan zamlar arasında yüksek oranı ile kendisini gösteriyor. 

Memur emeklilerinin yanı sıra SSK ve Bağkur emeklilerinin ne kadar zam alacağı da merak konusu haline gelmişti. Onların maşlarının da enflasyon bağlantılı olduğu açıklandı. Enflasyonun 6 olması halinde maaş zamlarında bir yükselişin olacağı belirtildi. Temmuz ayı emekliler için büyük bir heyecanla beklenmeye başladı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.