Ana SayfaGündemEmlak Bankası Geri Dönüyor!

Emlak Bankası Geri Dönüyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bir dönemin devi olarak ifade edilen Emlak Bankasının 16 yıl sonra tekrar geri dönmesi ve faaliyetlerine devam etmesi planlanıyor. 

Bankacılık devi olarak ifade edilen Emlak Bankası 2001 yılında bankacılık yapma yetkilerini sona erdirmişti. Bankanın tasfiye çalışmalarına başladığı açıklanmıştı. Aradan geçen 16 yılın ardından Emlak Bankasının tekrar aktif hale getirilmesine karar verildi. Bu haberin ortaya çıkması üzerine bankanın logo olarak ne kullanacağı merak konusu haline gelmişti. Bunun ardından ev şeklindeki eski logosunu kullanacağı yönünde bazı açıklamalar yapıldı. Emlak Bankasının bir dönemin dev bankası olduğu bilindiği için pek çok emlak satışında etkili olduğu açıklanmıştı. 

Tasfiye sürecinde olan Emlak Bankasının yeniden aktif hale getirilmesine karar verildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından durumun tekrar görüşülmeye başlandığı açıklandı. Bankanın tasfiye sürecine ilişkin olan düzenlemesinin görüşmeler sonrasında durdurulduğu açıklandı. Geçmişe gittiğimiz zaman Emlak Bankası Atatürk’ün isteği sonucunda kurulmuştu. 3 Haziran 1926 yılında kurulan bankanın sermayesi için o zamanda 20 milyon liranın harcanmış olması ise dikkat çeken ayrıntılar arasında yer alıyor. Yıllar içerisinde bankanın sermayesi artırılmaya başlandı. Pek çok konut projesinde aktif bir şekilde hizmet verdiği öğrenildi. 

Bankanın sermayesinin 2014 yılı içerisinde vergi rekortmenleri listesinde yer aldığı görülmüş oldu. Aktif hale gelmesi için sürecin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için bir yıllık geçiş sürecinin tamamlanması planlanıyor. Yapılacak toplantı süreci içerisine kar zarar hesaplarının yapılması ve ödenecek ücretlerin belirlenmesi bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.