Ana SayfaEkonomiElektrik İthalatı Yüzde 36 Düştü!

Elektrik İthalatı Yüzde 36 Düştü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son zamanlarda elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir kaynaklara yatırım yapılmasının olumlu sonuçları gelmeye devam ediyor. Dış ticaret istatistiklerinden alınan bilgilere göre yapılan yatırımlar sonucunda kendi elektrik üretimini artıran Türkiye yurt dışından elektrik alımını azalttı. Yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 oranında azalış yaşayarak büyük düşüş gösteren ithalat oranı sevindirici bir gelişme olarak kayıtlara geçti. İthalat faturasının düşmesini sağlayan yerli ev yenilenebilir enerji üretimi sonrasında yılın ilk çeyreğinde elektrik ithalat faturası 30 milyon 594 bin 671 dolara düştü.

İthalat Oranında Büyük Düşüş

2016 yılının ilk çeyreğinde Bulgaristan, Yunanistan ve Azerbaycan’dan toplamda 946 milyon 218 bin kilovatsaat elektrik alındığını ancak 2017 yılının aynı döneminde bu rakamın yüzde 46 oranında azalış yaşadığını ve 504 milyon 443 bin kilovatsaate düştüğünü belirten yetkililer, ithalattaki bu düşüşün çok önemli olduğunu kendi elektriğimizi üretmemizin etkileri olduğunu söylediler.

Para Kasada Kaldı

2016 yılının ilk çeyreğinde elektrik ithalatı için toplamda 48 milyon 87 bin 518 dolar ödendiğini belirten yetkileri, 2017 yılının ilk çeyreğinde ise bu rakamın yüzde 36 oranında düşüş göstererek 30 milyon 594 bin 671 dolara düştüğünü böylelikle 17 milyon 492 bin 847 doların Türkiye kasasında kaldığını söyledi.

Bulgaristan İlk Sırada

Veriler incelendiğinde elde edilen bilgilere göre 2017 yılının ilk çeyreğin de en fazla elektrik ithalatı gerçekleştirilen ülke Bulgaristan oldu. Bu süreçte Bulgaristan’dan toplamda 286 milyon 317 bin kilovatsaat elektrik ithal edilirken bu miktar için ülkeye toplamda 15 milyon 134 bin 843 dolarlık ödeme yapıldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.