Ana SayfaEkonomiPasaport Çilesi Bitiyor!

Pasaport Çilesi Bitiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yurt dışına çıkışlarda özellikle yaz sezonunda çileye dönüşen pasaport kontrol işlemleri yakın zamanda daha kolay hale gelecek. Vatandaşların zaman kaybetmesine sebep olurken çalışanların da daha fazla efor sarf etmesine neden olan uygulamalar yeni düzenlenen yazılım ile kolaylaşacak. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre Emniyet Genel Müdürlüğü Polnet Bilgi Sistemleri üzerinde yeni bir yazılım çalışması yürütüyor. Pasaport kontrolleri sırasında zaman zaman yaşanan arızalar ve ağırlaşmaların pasaport polisi ve yolcuları zor durumda bıraktığını belirten yetkililer, sınır kapılanda pasaport sistemlerinde yeni bir yazılım versiyonu oluşturulduğunu ve sistemin test edilmeye başlandığını söyledi.

Süre Kısalacak

Şimdilik Atatürk Havalimanı’nda test edilen yeni yazılıma birçok kurumdan bilgi akışı sağlanıyor ve böylelikle pasaport kontörlünü yapan pasaport polisine yurda giriş çıkış işlemi yapan yolcunun tüm bilgileri daha kapsamlı olarak ulaşıyor. İşlem sırasında daha kapsamlı bir sorguya çok daha kısa sürede ulaşma imkânı bulan personel yolcunun geçiş sürecinin de kısalmasını sağlamış olacak.

Kuyruklar Azalıyor

Sistemin test edilme aşamasında olduğunu ve bu yüzden şimdilik zaman zaman sistemde ağırlaşma yaşandığını belirten yetkililer, yoğunlukta havayollarının yaz tarifesine geçmesinin de etkisi olduğunun altını çiziyor. Yaşanan yoğunluğun kısa sürede çözümlenmeye çalışıldığını belirten yetkililer, pasaport polisinin aldığı önlemler sayesinde kuyrukların azaldığını söylüyor. Deneme aşamasında olan sistemin bir süre daha böyle devam edeceğini belirten yetkililer, sistemin oturması ile yolcuların kuyruk ve bekleme çilesinin sona ereceğini daha kısa sürede giriş ve çıkışların yapılabileceğini açıklıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.