Ana SayfaEkonomiAvokado Üretimine Yetişilemiyor!

Avokado Üretimine Yetişilemiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde her geçen gün daha çok popüler olan ve tüketilmeye başlanan avokado, yoğun talep ile karşılaşan üreticileri şaşırtıyor. Türkiye’nin avokado ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan Alanya’da avokado üreticileri her yıl üretim oranlarını yüzde 15 oranında artırmalarına rağmen talebe yetişemediklerini ve artan talep dolayısı ile üretim alanlarını genişletme kararı aldıklarını belirtiyor. Avokadoya talebin artması ve hasadın da sona ermesi dolayısı ile fiyatların 6 liraya kadar çıktığını belirten üreticiler, tüketim oranlarının yüksek olduğunu vatandaşların artan fiyata rağmen tüketimden yana olduklarını söyledi.

Üreticinin De İlgisi Arttı

Ülke genelinde avokadoya ilginin artması ile birlikte üreticinin de bu konuda çalışmalar yürütmeye başladığını belirten Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, üreticinin artan ilgi dolayısı ile ekim alanlarını genişletme kararı aldığını, 2013 yılında ilçede 10 bin civarında avokado ağacı ile 524 dekar alanda üretim gerçekleştirildiğini, ancak bu rakamın günümüzde çok daha fazla seviyelere geldiğini 3 bin dekarlık alanda 1700 üretici ile 32 bin 860 ağaç üzerinden üretim gerçekleştiğini, yıllık 700 – 800 ton üretimin gerçekleştiğini söyledi.

Avokado Bahçeleri Kurulmalı

Her yıl avokado üretiminin yüzde 15 oranında artmasına rağmen tüketimin daha fazla artış göstermesi dolayısı ile ürün yetiştirilemediğini belirten Rüzgâr, geçtiğimiz yıl içerisinde 22 bin adet avokado fidanının dikildiğini, kısa süre içerisinde avokado bahçelerinin kurulması gerektiğini söyledi. Ilçeye gelen turist oranını da değerlendiren Rüzgâr, avokado tüketiminde turistler de baz alındığında çok büyük açık ortaya çıktığını, daha fazla üretim gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.