Ana SayfaGündemTürk Lirasından Büyük Başarı! İlk Sıraya Yerleşti!

Türk Lirasından Büyük Başarı! İlk Sıraya Yerleşti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomistler ve analistler tarafından yapılan açıklamalar sonrasında Türk lirasının başarısı bir kez daha gözler önüne serildi. 

Son dönemlerde analistler tarafından yapılan incelemelerin ardından Türk lirası büyük bir başarı sağlamaya başladı. Borsa İstanbul son zamanlarda büyük bir çıkış yakalamış, bir süredir olduğu gibi yine haftaya yüzde 0.43 seviyelerinde bir yükseliş yakalamayı başarmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonrasında en çok yükselişin yaşandığı sektörlerin ise bankacılık ve holding sektörü olduğu tespit edildi. En çok gerileyen sektörler göz önünde bulundurulduğu zaman spor sektörü olduğu tespit edildi. BIST 100 endeksinin aynı zamanda döviz kurlarından destek bulduğu tespit edilmiş oldu. 

Analistler tarafından yapılan açıklamaların ardından Türk lirasının yaşadığı büyük çıkış bir kez daha gözler önüne serildi. Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri düşünüldüğü zaman dolara karşı en iyi şekilde direnç gösteren para birimi olduğu tespit edildi. Türk lirasının dolara karşı en fazla yükseliş sağladığı para birimi olduğu tespit edildi. Doların son zamanlardaki değer kaybından dolayı döviz kurları da değer kaybına uğramaya başladı. Bu durum ise BIST 100 endeksini etkilemeye başladı. 

Ekonomistler tarafından yapılan açıklamalar sonrasında mart ayında sanayi üretim endeksinin geçen yıla kıyasla yüzde 2.5 oranında artacağı tespit edilmişti. Bu durumda yüzdelerin artması borsadaki etkilerini de kısa süre içerisinde göstermeye başladı. Türk lirasının gelişmekte olan para birimleri arasından sıyrılarak birinci sıraya yerleşmesi büyük bir başarı olarak değerlendirildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.