Ana SayfaEkonomiBoğaz’daki Arsalar 670 Milyar Lira!

Boğaz’daki Arsalar 670 Milyar Lira!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul Boğazı’nda tapulandırılabilir ve işlevlendirilerek piyasa arzına açılabilir araziler hakkında bir araştırmada bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Veri İşleme Merkezi’nin (TUVİMER), İstanbul Boğazı’nda toplamda 114 milyon 453 bin metrekarelik arazi bulunduğunu ve arazilerin toplam değerinin 670 milyar lira seviyesinde olduğunu söyledi. Konu hakkında açıklama yapan TUVİMER Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun, İstanbul’un Varlık Değerleri başlıklı bir çalışma yaptıklarını, İstanbul Boğazı’nı da bu kapsamda ele aldıklarını söz konusu olan alana arsa ve tarlaların da dahil olduğunu belirtti.

En Değerli İlçe Şişli

Yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bilgileri açıklayan Altun, en değerli ilçelerin ilk sırasında Şişli’nin geldiğini, Şişli’den sonra sırası ile Beyoğlu, Beşiktaş, Zeytinburnu ve Fatih ilçelerinin geldiğini, söz konusu olan ilçelerde arsaların ortalama metrekare fiyatlarının 10 ila 25 bin arasında değiştiğini söyledi. En düşük değere sahip olan ilçelerin Şile, Çatalca ve Silivri olduğunu belirten Altun, bu ilçelerde arsa ve arazi bedellerinin 500 ila 1000 lira arasında değiştiğini söyledi.

670 Milyar Lira Düşük

Toplam arazi değeri olarak 670 milyar lira olduğunu ancak bu rakamın emsal sayılabilecek metropol ve bölgeler ile kıyaslandığında rakamın çok düşük olduğunu söyledi. Boğazın potansiyelinin bu rakamın çok üzerinde olduğunu belirten Altun, İstanbul’da değer odaklı planlama yapılması ile Boğaz’ın hak ettiği değere kavuşabileceğini, bu konunun dikkate alınması gerektiğini ve çalışmaların bu yönde yapılması gerektiğini söyledi. Altun Boğaz’da en değerli arsaların Beşiktaş tarafında olduğunu ve metrekarenin 16 ila 30 bin arasında değiştiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.