Ana SayfaGündemYerli İlaç Müjdesi Geliyor!

Yerli İlaç Müjdesi Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye ilaç konusunda da başarılı sonuçlar elde etmek için bir süredir çalışma yapıyorlardır. Sonunda bir adım atıldı ve ilk yerli ilaç üretimi için çalışmalar başlatıldı. 

Ailevi Akdeniz Ateşi tedavisinde kullanılmak için bir süredir Türk laboratuvarlarında çeşitli çalışmaların yapıldığı ve bir ilacın üretilmesi için üzerinde çalışıldığı öğrenilmişti. Bunun ardından Türkiye’de bulunan gönüllüler üzerinde yapılacak inceleme sonrasında başarılı sonuçların elde edildiği öğrenildi. Klinik çalışmalarının başarılı bir şekilde sonlanmasının ardından Türkiye’de ilk yerli ilaç üretimi için adımların atıldığı öğrenilmiş oldu.  Hastalar üzerinde yapılacak inceleme ve gözlem sonrasında alınacak ruhsat sonrasında ilacın başarılı bir şekilde piyasaya çıkarılmasına karar verildi. 

Bir süredir sağlıklı gönüllüler arasında 18-35 yaş arasında değişen kişiler üzerinde bir çalışmanın yapıldığı açıklandı. İlk klinik çalışmaları başarılı bir şekilde sonuçlandı. Başarılı sonuçların devlet desteği ile birleşmesi için bazı planlamalar yapılmaya başlandı. Bu planlamalar sonrasında hükümetin ilaç sanayisine bir anlamda Ar-Ge desteği vermesi için stratejik bir düzenlemenin yapılması gerektiğine dikkat çekildi. Ailevi Akdeniz Ateşi hastalığının Akdeniz ve Ortadoğu kökenli ülkelerde görülme olasılığının yüksek olmasından dolayı ülkemizde görülme imkanının da yüksek olduğu tespit edilmişti. Bu hastalığın tedavi edilmesi için geliştirilen ilacın başarılı sonuçlar vermesi Türkiye ilaç sektörüne de büyük bir katkı olarak değerlendiriliyor. 

4 yıllık bir süre içerisinde ilacın tamamen geliştirilip üretime geçilmesi planlanıyor. Türkiye’nin ilaç sektöründe bir ilki gerçekleştirmesinin önemli bir çalışma olduğu tespit edildi. Bu çalışmanın ilaç sektörünün geliştirilmesi için cesaretlendirici bir durum olabileceği de belirtiliyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.