Ana SayfaEkonomi250 Bin Çinli Turist Bekleniyor!

250 Bin Çinli Turist Bekleniyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Turizm sektörünün bu süreçten sonra daha hareketli olacağını ve geçmiş yıllarda yaşanan kötü sezonların geride kalacağını düşündüklerini belirten yetkililer dünyanın her yerinden Türkiye’ye gelecek turistlerin çok önemli olduğunu sektörün bu hareketliliğe çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Dünyadan gelecek turistlerin ülkenin ekonomisine de çok büyük katkı sağlayacağını belirten İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2018 yılında Türkiye’ye toplamda 1 milyon Çinli turistin beklendiğini bu rakamın en az 250 bininin İzmir’de ağırlanmasını istediklerini söyledi. 7 – 12 Mayıs tarihleri arasında Çin’e düzenlenen iş ve inceleme gezisi kapsamında önemli adımların atıldığını ve Şangay’daki ITB China Turizm Fuarı’na katıldıklarını belirten Demirtaş, ITB fuarlarının çok önemli olduğunu Berlin ile tanınan bu fuarın China olarak özel düzenlendiğini hatırlattı.

İzmir’e Büyük İlgi Var

Şangay’daki fuarda düzenlenen tanıtım etkinliğine çok sayıda Çinli tur operatörünün geldiğini belirten Demirtaş, yapılan tanıtım programları sayesinde İzmir’e yoğun ilgi gösterildiğini söyledi. Çinlilerin İzmir hakkında daha çok bilgi almak istediklerini belirten Demirtaş, daha fazla Çinli turist misafir etmek istediklerini söyledi.

Çalışmalar Devam Edecek

Türkiye’ye son dönemlerde Çin’den yoğun ilgi gösterildiğini, Çinli turistlerin uzak mesafe nedeni ile gittikleri ülkelerde en az 10 ila 15 gün arasında kaldıklarını belirten Demirtaş, turistlerin ilgi alanı olan kruvaziyer, gastronomi, sağlık, kültür ve tarih turizmi ile kongre sektörüne dair bütün donelere sahip olduklarını, İzmir’in de gelecek turistleri ağırlama potansiyelinin olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.