Ana SayfaEkonomiZeybekci: Türkiye Cesur Adımlar Attı!

Zeybekci: Türkiye Cesur Adımlar Attı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Karadeniz Ekonomik İş birliği Teşkilatı (KEİ) İş Konseyi Forumu’nda ekonomi gündemine dair bir konuşma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya ve Türkiye arasındaki ticaretin son durumu hakkında da bilgi verdi. İki ülke arasında normalleşme sürecine girilmesi ile ticari alanda da önemli gelişmelerin yaşanmaya başladığını belirten Zeybekci, ticarette engellerin tamamen kaldırılması ile ilgili çok önemli bir süreç yaşandığını kısa sürede bütün kısıtlamaların kaldırılmasını umduklarını söyledi. Ticaretin önündeki engellerin kaldırılması, ülkeler arasındaki ticaret hacminin artırılması için toplantılar düzenlendiğini ve elektronik ticaretin önemi hakkında fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Somut Gelişmeler Görülecek

22 Mayıs tarihinde İstanbul’da KEİ üyesi olan ülkelerin hükümet ve devlet başkanları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir zirve gerçekleştirileceğini belirten Zeybekci, yapılan çalışmaların bu zirvede gündeme geleceğini, büyük ihtimalle de onaylanacağını ve bundan sonraki süreçte somut gelişmeler görüleceğini söyledi.

Türkiye Cesur Adımlar Attı

Türkiye’nin ticaret ile ilgili çalışmalarını hassasiyet ile yürüttüğünü, ülkeler arası ilişkileri düzenleyerek ticarette önemli gelişmeler sağlanması için çaba sarf ettiğini, ticarete engel teşkil eden sorunların çözülmesi için cesur adımlar attığını belirten Zeybekci, serbest ticaret anlaşmalarının bu konuda çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Gürcistan ile yapılan serbest ticaret anlaşmasında ikinci faza geçmek istediklerini belirten Zeybekci, Moldova ile 2016 yılında gerçekleştirilen serbest ticaret anlaşması sonrasında bu ülke ile toplam ticaret hacminin 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 56 oranında artış gösterdiğini söyledi. Zeybekci Ukrayna ile de serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.