Ana SayfaEkonomiCanikli’den Bankalara Uyarı!

Canikli’den Bankalara Uyarı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Bankalar Birliği’nin 60. Genel Kurulu’na katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bankacılara 2016 yılında gösterdikleri performans hakkında teşekkür ederken uyarıda da bulundu. Geçtiğimiz yıl yaşanan olayların birçok ekonomiyi altından kalkılamaz bir duruma getireceğini belirten Canikli, Türkiye’nin güçlü ekonomisi ile bu günleri geride bıraktığını, güçlü bankacılık sisteminin bu konuda çok etkili olduğunu, kısa bir süre içerisinde zorlukların altından kalkıldığını ve durumun pozitif görünüme çevrildiğini söyledi. Geçtiğimiz 1,5 aylık dönemde bankaların Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kredi verme kapsamında 140 milyar liralık kredi verdiğini belirten Canikli, kullandırılan krediler sayesinde ekonominin her geçen gün canlandığını, enflasyon, işsizlik ve faizlerin düşürülmesi ile büyüme rakamlarının yeniden yükselişe geçeceğini söyledi.

Rekabet Faizi Ekonomiyi Zora Sokuyor

Kısa sürede toparlanma yaşanmasının çok önemli gelişme olduğunun altını çizen Canikli, bankaların çok güçlü kurumlar olduğunu ve zor zamanlarda güvenlik amacı ile kendilerini kastığını da belirtti. Rekabet amacı ile faizin ekonomiyi zora soktuğunu belirten Canikli, başlatılan faiz yarışının doğru olmadığını söyledi.

Tutarlı Olunmalı

Son dönemlerde bir faiz yarışı başlatıldığını, yüzde 14 seviyelerinde mevduat faizi veren bankaların olduğunu belirten Canikli, bu orana yüzde 2 ila 2,5 oranında maliyetinde eklenmesi ile paranın kredi maliyetinin yüzde 16,5 seviyelerine kadar geldiğini söyledi. Bankaların kendi aralarında faiz anlaşması yapmasının ve tekel gibi davranmasının doğru olmadığını belirten Canikli, bu konuda tutarlı olunması gerektiğini ne tekel gibi davranılması ne de faiz yarışı yapılmaması gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.