Ana SayfaGündemRamazanda Et Fiyatları Cep Yakacak!

Ramazanda Et Fiyatları Cep Yakacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Et fiyatlarına yıldan yıla sürekli olarak gelen zamlar sonrasında Ramazan ayında da bu durumun geçerli olacağı ve tüketicilerin ceplerini yakacağı belirtildi. 

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte et fiyatlarında ciddi bir yükseliş meydana gelmeye başladı. Bu durum vatandaşları huzursuz ederken Samsun Kasaplar Birliği Başkanı konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İl genelinde terli mal olan karkas etin kilosunun 30 lira olduğu ancak kasap tezgahlarına girdiği andan itibaren yapılan kar oranları ve zamlar sonrasında 45 liraya kadar çıktığı belirtildi. Sadece 1 yıl içerisinde et fiyatlarına toplam 5 lira zam yapıldığı belirlenirken bu rakamın son derece ciddi bir rakam olduğu ve tartışılması gerektiği masaya yatırıldı. 

Yapılan zam oranları düşünüldüğü zaman Ramazan ayında etin kilosunun 50 liraya kadar çıkabileceği öğrenildi. Et ve Süt Kurumundan ucuz et alındığı konusunu yanıtlayan Kasaplar birliği Başkanı bu konuda bazı sıkıntıları da dile getirdi. Alınan etlerin yüzde 25’lik kısmının ise kemik çıktığı belirtilirken bu durumda yine etin kilosunun 30 liraya denk geldiğini anlattı. Et fiyatlarında meydana gelen yükselişe karşı hükümetin bir önlem almaması durumunda vatandaşların kırmızı et konusunda alım gücünün düşeceği belirtildi. 

Ramazan ayının kasaplar konusunda genellikle fırsat olarak değerlendirilmesinin ardından fiyatların 50 liraya kadar çıkmasının beklendiği açıklandı. Ramazan’da vatandaşların et yiyemeyecekleri belirlenirken konu hakkında önemli bir çalışmanın gerekli olduğuna da dikkat çekildi. Aksi takdirde zor bir sürecin vatandaşları beklediği söyleniyor. Kasapların fiyat artırma konusunda suçlu oldukları ve denetlenmeleri gerektiği belirtildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.