Ana SayfaEkonomiİnternetten En Çok Kıyafet Alınıyor!

İnternetten En Çok Kıyafet Alınıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İnternetin yaygınlaşması ve ulaşılabilirliği artınca internet üzerinden alışveriş yapmak da günümüzün en popüler alışveriş yöntemi haline geldi. Online alışverişte 2016 yılı rakamları incelendiği zaman giyim konusunda büyük artışın yaşandığını belirten Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun, 2016 yılı verilerine göre alışverişte adeta giyim çılgınlığı yaşandığını, giyim ve ayakkabı kategorisinde çok kanallı perakendecilerin e ticaret cirosu içindeki paylarını yüzde 39 oranında artırdığını, tüketici elektroniği alanında ise yüzde 33 oranında büyüme görüldüğünü söyledi. Online alışverişte tüketicinin moralinin çok etkili odluğunu belirten Orhun, internete giren kişinin eğer morali yüksek değilse o kişiyi alışveriş için ikna etmenin çok zor olduğunu, 2016 yılında yaşanan gelişmelerden dolayı tüketicinin alışverişe ilgisinin azalmasına rağmen yüzde 30 oranında büyüme yakalandığını bu rakamın sektör açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Birkaç Yıl İçerisinde Hedefe Ulaşılacak

Toplam perakende içerisindeki e ticaret hacminin yüzde 3,5 oranında gerçekleştiğini ve bu ciroyu ortalama 850 şirketin oluşturduğunu belirten Orhun, ABD’de bu rakamın 100 bin civarında olduğunu, sektörün büyümeye çok açık olduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda elde edilen yüzde 50 oranındaki büyümenin tekrar yakalanması ile 3 ila 4 yıl arasında hedeflere ulaşılmasının muhtemel olduğunu belirten Orhun, böylelikle yüzde 6 seviyesinin üzerine çıkılabileceğini söyledi.

E Bilet Büyüyecek

E ticaret alanında 2016 yılında rekorun giyim alanında yaşandığını belirten Orhun, sektörün sunmuş odluğu imkanlar ile tüketicinin dikkatini çekmeyi başardığını söyledi. Sektörün yaşadığı ilerlemenin devam edeceğini belirten Orhun, TÜİK verilerinin hesaba katıldığında 2015 yılında e bilet satışının 20 milyon derbi biletine ulaştığını e bilet alanında hızlı bir büyümenin yaşanacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.