Ana SayfaKariyerHangi Bankalar Sınavsız Personel Alıyor?

Hangi Bankalar Sınavsız Personel Alıyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık sektöründe çalışarak, kariyer basamaklarını bankacılık deneyimi ile doldurmak isteyen adaylar, genellikle banka sınavlarına girerek bir başarı elde etmeyi, devamında ise mülakatı başarı ile tamamlamayı hedeflerler.

Sınavsız Banka Personel Alımları

Özellikle rahat çalışma koşulları sebebiyle sık tercih edilmeye başlanılan bir meslek olan bankacılık mesleği, ilk etapta asgari ücret ya da asgari ücretten biraz yüksek maaşla başlanılan, devamında ise ivmeli bir şekilde yükselen bir maaş ve hafta sonlarının tatil olması sebebiyle birçok genç tarafından tercih edilmektedir.

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan adayların, bankalar tarafından düzenlenen banka sınavlarına girerek başarılı olmaları halinde önlerine bir de mülakat engeli çıkar. Mülakata girmeden önce yoğun bir hazırlanma döneminden geçen adaylar, mülakatlardan istedikleri başarıyı elde edememeleri halinde farklı bankaların banka sınavı ve banka mülakatı duyurularına odaklanmaktan başka bir çözüm bulamazlar.

2016 yılının Temmuz ayında Türkiye’de yaşanan hain darbe girişimi sonrasında, bir çok kamu kurum ve kuruluşunda oluşan personel açığı, terör örgütü ile alakalı olan personellerin yerlerine genç, dinamik, öğrenme hevesi bulunan adaylar için iş sahası oluşmasına sebep oldu.

Türkiye’de hizmet veren kamu ve özel bankaların, her ne kadar son dönemlerde artan internet bankacılığı ve mobil bankacılık taleplerine oranla küçülme yolunu seçecekleri düşünülse de, yeni açılan şubeler ve artan finansal işlemler sebebiyle yeni banka personeli alımı yapmaları devam ediyor.

Banka Sınavları Zor Olur Mu?

Türkiye’de her yıl yükselen ve şu an da güncel olarak yüzde 20’nin üzerinde bulunan genç işsiz oranı, bankalar tarafından düzenlenen banka sınavlarına katılımın da oldukça kalabalık olmasına ortam hazırlıyor. Bu durumda bankalar, daha doğru ve daha kaliteli tercih yapabilmek adına, sınavların tümünde ya da bir kısmında daha ayırt edici, daha zorlayıcı sorular serpiştiriyor. Bu da adayların, banka sınavlarına hazırlanma süreçleri için oldukça önemli bir yer kaplıyor.

Bankaların sınavsız personel alımları, bazı dönemlerde gerçekleşiyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi geçtiğimiz yıl yaşanan hain darbe girişimi sonrasında, terör örgütü ile bağlantısı bulunan personellerin işten çıkartılması ile oluşan boş kadroların doldurulması amacıyla birçok banka yeni personel alımı gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bazı bankalar KPSS sınavından alınan puanı baz alarak yaptığı personel alımında, önümüzdeki süreç içerisinde 50 bine ulaşan yeni bir istihdam alanının oluşması hedefleniyor.

Bankaların Sınavsız Personel Alımları

Bazı özel bankalar, KPSS şartı ve banka sınavı şartı olmadan, internet üzerinden yayınladıkları başvurular ile sadece banka mülakatı eşliğinde personel alımı da gerçekleştiriyor.

Sınavsız banka personel alımları yapılıyor. Her banka her pozisyon için sınav şartı aramıyor. Ancak burada devreye yetenekler ve deneyimler giriyor. Eğer iyi bir deneyiminiz varsa ya da yetenekleriniz iyiyse sınavsız banka personel alımları gerçekleştiriliyor. KPSS puanı düşük olan birinin önceki dönemlerinde bankacılık sektöründe deneyimi bulunuyorsa, analitik düşünme yeteneği kuvvetliyse, ekip yönetiminde ve çalışmasında başarılıysa, yabancı dili de varsa çoğu zaman 1-0 önde olması yüksek ihtimaldir.

Güncel banka personel alımları ilanlarından haberdar olmak için internet sitemizdeki ilgili kategoriyi ziyaret edebilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.