Ana SayfaKariyer2019 Banka Sınavları

2019 Banka Sınavları

İş arayan gençler için büyük bir fırsat olarak değerlendirilebilecek olan banka sınavları kaçırılmaması gerekmektedir. Bunun için bu sektörde çalışabileceğine inanan kişilerin ilanları dikkatli bir şekilde takip etmeleri gerekmektedir.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu yazıda sadece banka sınavları hakkında değil, aynı zamanda bankaların sınavlarına nasıl çalışmanız gerektiği hakkında tüm püf noktaları da öğrenebileceksiniz!

2019 Banka Sınavları Listesi

Şuanda güncel banka sınavları içerisinde sadece Türkiye İş Bankası’nın “Uzman Yardımcısı” ilanı yer alıyor. İş Bankası Uzman Yardımcısı sınavı 15 Haziran 2019 Cumartesi olup, son başvuru tarihi ise 10 Haziran 2019 12:00’dır. Başvuru sonuçları ise 13 Haziran 2019 Perşembe günü açıklanacaktır.

İş Bankası Uzman Yardımcı Sınavı Detayları

İş arayan gençler için büyük bir fırsat olarak değerlendirilebilecek olan banka sınavları kaçırılmaması gerekmektedir. Bunun için bu sektörde çalışabileceğine inanan kişilerin ilanları dikkatli bir şekilde takip etmeleri gerekmektedir.

Bankalar Hangi Özellikleri Arıyor?

Verilmiş olan banka iş ilanları için başvuru yapabilmeniz için bazı özellikleri taşımanız gerekmektedir. Bunlardan ilk üniversitelerin lisans eğitimi veren bölümlerinden birinden mezun olmanız şarttır. Pek çok banka bankacılık sektöründe en az bir yıllık bir tecrübe arıyor olsa da tecrübe şartı aramayan bankalarda bulunmaktadır. Analitik düşünme yeteneğine sahip olmak da aranan şartlar arasında bulunmaktadır. İletişim konusunda kendisine güvenen ve insan ilişkilerinde başarılı olan kişilerin bu sektörde iş bulma şansları daha yüksektir.

Askerlik Bankada Çalışmak İçin Engel mi?

Bankacı olmak isteyen erkek adayların askerliğini yapmış olması istenmekte ama en az iki yıl askerliğini tecil ettirmiş kişilerde bu sınavlara girme hakkını kazanmaktadırlar. Yabancı dil bilmek de aranan şartlardan birisi olmakta ve özel bir dil isteniyorsa bu da verilen ilanlarda belirtilmektedir. Yüksek lisans öğrencileri için de başvuru yapabilme olanağı tanınmıştır. İlanlara verilen süre içinde mutlaka başvuru yapmanız gerekmektedir.

Bankaların tüm Türkiye’de şubeleri olduğu düşünüldüğünde sizlerin de yaşadığınız şehir için ilanlar mutlaka yayınlanmakta ve dikkatli bir şekilde takip etmeniz halinde bu işe sahip olma fırsatını yakalayabilirsiniz. Banka tarafından verilen linkte bulunan başvuru formunu dikkatlice doldurmalı ve istenen bilgileri de tam olarak girmelisiniz.

Yazılı sınav yapıldıktan sonra başarılı bulunan adaylar bu kez mülakata davet edilecekler. Mülakat sırasında adayların analitik düşünce becerileri ve insan ilişkileri konusunda ki yetenekleri görsel olarak da değerlendirilecek böylece bankacılık sektöründe başarılı olup olamayacakları da değerlendirilecektir. Ve mülakatta da başarılı olan kişiler artık bir bankacı olarak iş hayatlarına başlayabileceklerdir.

2019 Banka Sınav Soruları Hakkında Ne Kadar Bilgi Sahibisiniz?

2019 Banka sınavları için iki farklı soru genellemesi var demek daha doğrudur. Bunların ilki her bankanın uyguladığı tipte sorular ve mülakalatlar. Diğeri ise bankaların kendi özelinde, kendi misyon ve vizyonlarına göre uyguladıkları sınavlardır. Banka iş başvurunuzun olumlu olmasını istiyorsanız bunlara kesinlikle göz atmalısınız. Sitemizde bunlara detaylı bir şekilde yer verilmiştir. Bankanın üzerine giderek okuyabilir, sormak istediğiniz soruları bize gönderebilirsiniz.

Sizi Bankalarda Nasıl Bir Kariyer Bekliyor?

Denizbank, Garanti BankasıVakıfbankTürkiye İş BankasıYapı Kredi BankasıAkbankZiraat BankasıZiraat Katılım Bankası

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

1 adet yorum var, sen de görüşlerini yaz!

  1. merhaba ben banka ve sigorta mezunuyum iki yıllık. halk egitim tarafından kurs acabilir miyim…. veya neler yapabilirim ucretli öğretmenlik gibi yapabilir miyim….bana bu konularda olabilecek sıklar verebilir misiniz

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.