Ana SayfaEkonomiING Bank Mobil Uygulamasına Parmak İzi Sistemi Geliyor!

ING Bank Mobil Uygulamasına Parmak İzi Sistemi Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun, her sene teknolojiye 50 milyon dolar değerinde yatırım yaptıklarını, nisan ayı dönemi itibari ile de mobil kullanıcı rakamlarının 550 bine ulaştığını açıkladı. Uygun, geride bırakılan son 4 sene içerisinde şube dışı kanallara ve teknolojik altyapıya önemli ölçütte yatırımlar sağladıklarını belirtti.

Hollandalı ING Grubu’nun Türkiye birimi olan ING Bank’ın dijital ürünleri ve platformlarına ilişkin olarak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Barbaros Uygun, ING Bank müşterilerinin toplamının yüzde 26’lık diliminin dijital bankacılık kullandığını söyledi. Barbaros Uygun, dijital bankacılık kullanan müşteriler arasında mobil bankacılık kullanan müşterilerin sayısal olarak oranının yüzde 90’a kadar çıktığını belirtti.

Mobil bankacılık kullanan müşterilerinin sayılarında çok hızlı bir yükselme olduğunu ifade eden Barbaros Uygun, nisan ayı döneminin sonunda mobil bankacılık kullanan müşteri sayılarının 550 bin olduğunu, geçen yılın sonuna göre kıyaslama yapıldığı zaman ise yüzde 21 oranında artış meydana geldiğini söyledi.

Mobil Uygulamada Artık Şifre ile Giriş Yapılmayacak

Her sene düzenli olarak IT personellerinin maliyetleri ile birlikte teknoloji altyapısına yaklaşık olarak 50 milyon dolar değerinde yatırım sağladıklarını söyleyen Barbaros Uygun, mobil sistemde yeni uygulama çalışmalarında bulunduklarının bilgisini aktardı. ING Bank Mobil Uygulamaya şifrelerini kullanmadan giriş yapma olanağını sağlayan bir sistem getireceklerini söyleyen Uygun, parmak izi sistemi çalışmalarında bulunduklarını, yakın bir zamanda ise bu sisteme geçiş yapacaklarını söyledi.

Uygun, gerekli izinler alındığını, FIDO güvenlik sertifikasına sahip olan parmak izi ile mobil sisteme giriş uygulamasının Haziran ayı içerisinde aktif olacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.