Ana SayfaSigortaKredi Borcu Mirasçılara Kalır Mı? Hayat Sigortası Ne İşe Yarar?

Kredi Borcu Mirasçılara Kalır Mı? Hayat Sigortası Ne İşe Yarar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bir kişi vefat ettiğinde sahip olduğu mal varlığı mirasçılarına kaldığı gibi, sahip olduğu borçlar da mirasçılarına kalmaktadır. Lakin kredi sürecinde uygulanan sigortanın sahip olduğu kapsam, kişinin vefat etme sebebi ve şekline göre kredi borcunu egale edebilmektedir.

Kredi borcuna sahip olan kişinin vefat etmesi halinde, sahip olduğu mal varlığının mirasçıları arasında paylaşılması ile sahip olduğu borçların paylaşılması hukuken aynı anlama gelmektedir. Mirasçılar, vefat eden kişinin mal varlığından faydalanma şansına sahip oldukları gibi, borçları ile de hükümlü olmaktadırlar. Tıpkı mal varlığı gibi, herkes için belirlenen miras oranında kredi borcu paylaşımı da gerçekleştirilmektedir.

Ölen Kişiden Kalan Borcu Ödememek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Bir kişinin vefat etmesi halinde sahip olduğu kredi borçları, tıpkı sahip olduğu mal varlığı gibi mirasçıları arasında bölüştürülür. Eğer mirasçılar bu borcu ödemek istemiyorlarsa reddi miras yapma hakkına sahiptirler. Bu kapsamda, mirasçılar sahip oldukları miras oranında reddi miras yaparlar ise, vefat eden kişinin sadece borçlarından değil, mal varlığındaki haklarından da feragat etmiş olurlar.

Hayat Sigortası Ne İşe Yarar?

Vefat eden kişi, kredi çekerken eğer hayat sigortası yaptırmışsa, bu sefer kredi borcundan mirasçılar değil, sigorta şirketi sorumlu olmaktadır. Mirasçılar, gerekli belgeleri düzenleyerek sigorta şirketine başvuru gerçekleştirmeleri halinde, hayat sigortasının şartları kapsamında bir ölüm gerçekleşmiş ise ve ölümde herhangi bir şüphe bulunmuyorsa; sigorta firması kredi borcunun tamamını bankaya ödemekle hükümlü oluyor. Lakin ölümde herhangi bir şüphe, intihar gibi durumlar var ise sigorta şirketi aileden otopsi isteme ya da uygulanan hayat sigortasını iptal etme gibi hakları da bünyesinde saklı tutuyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.