Ana SayfaGündemBayram HGS Cezaları Gönderildi!

Bayram HGS Cezaları Gönderildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

PTT tarafından 2016 yılı içerisinde araç sahiplerine, HGS gişelerinden yapılan cezalı geçişler için yaklaşık olarak 1 milyon 352 bin 264 tane tebligatın düzenlemesi yapılarak gönderildi. İdari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde araç sahipleri tarafından cezaları ödendiği takdirde, geçiş ücretinin dışında 10 kat olan idari para cezası üzerinden yüzde 25 oranındaki indirim hakkından faydalanabilmesi sağlanacak.

PTT A. Ş. tarafından 2016 yılı içerisinde HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) gişelerinden cezalı olarak yapılan geçişler hakkında yaklaşık 1 milyon 352 bin 264 adet tebligat düzenlemesi gerçekleştirilerek araç sahiplerine iletildi.

PTT A. Ş.’nin konu üzerine yapmış olduğu açıklamada sorumluluğu KGM’ye (Karayolları Genel Müdürlüğü) ait olan ücretli yollardan, herhangi bir ücret ödemeden geçiş yapan ve yasal süre olan 15 günlük süre zarfı içerisinde HGS ürünü satın almayan ya da bakiyesini güncellemeyen araç sahiplerine, giriş-çıkış yapmış oldukları iki gişe arasındaki ücrete göre KGM Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun gereğince cezai işlem uygulandığı hatırlatılarak, geçtiğimiz yıl içerisinde HGS gişelerinden bu şekilde geçiş yapan 1 milyon 352 bin 264 araç sahibine tebligat düzenlenerek gönderildiği bildirildi.

HGS Cezasına Nasıl İtiraz Edilir?

PTT ayrıca yapmış olduğu açıklamasında, araç sahipleri tarafından söz konusu olan bu HGS ihlali geçiş ceza tebligatlarına itiraz edilmesi halinde 0850 460 60 60 numaralı HGS Çağrı Merkezini aramaları ya da hgs@kgm.ptt.gov.tr e-posta adresine mail atmaları gerektiği ifade edildi.  Yapılan bu itirazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından incelemeye alınacağı ve gerekli görüldüğü takdirde düzeltme yapılacağı bilgisine de yer verildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.