Ana SayfaEkonomiAltın Fiyatları Tekrar Yükseliyor!

Altın Fiyatları Tekrar Yükseliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik devam ediyor. Altının gramı bu haftanın başı itibariyle 140 lira bandında seyrederken, bugün 142 lirayı geride bıraktı.

Altın fiyatlarının sahip olduğu dalgalı kur özelliği hareketliliğine devam ediyor. Yaz sezonunun gelmesi ile beraber altın için artan yoğun talep, altın fiyatlarının artmasına neden oldu. Bugün, Kapalı Çarşı’da satışa çıkarılan 24 ayar saf altının gram fiyatı 142,70 liradan işlem görürken, çeyrek altın fiyatları ise 232,50 liraya kadar yükseliş gösterdi.

Çeyrek Altın ve Cumhuriyet Altını Nedir?

Ülkemizde altın denildiğinde akla ilk gelen çeyrek altındır. İnsanlar tarafından bir düğün ya da davete katıldıklarında hediye edilebilmesi için ve yahut da yatırım yapılabilmesi için akla ilk geçen altın türüdür çeyrek altın.

Cumhuriyet altını ise, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir temsilcisi niteliğinde olan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kararlaştırılarak standartları belirlenmiş olan ve hatta para yerine geçebilen ve basım yetkisi yalnızca Darphane kurumuna ait olan bir altın türüdür.   

Cumhuriyet altınını üretme – basma yetkisi yalnızca Darphane kurumuna aittir. Söz konusu olan bu durumun yasal dayanağı ise 1738 Sayılı TBMM Kararı ve 234 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’dir.

Cumhuriyet altınının 10 farklı çap ve ağırlıkta olan çeşidi vardır. Ayrıca cumhuriyet altını öncelikle sikke yani kalın ve ziynet yani ince olmak üzere 2 gruba ayrılır. İkibuçukluk, beşlik, birlik, yarımlık ve çeyreklik olacak şekilde 5’er çeşitten meydana gelen 10 farklı çap ve ağırlıktan üretimi gerçekleştirilir. Söz konusu olan bu altının tüm çeşitleri ise 22 ayar olacak şekilde üretilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.