Ana SayfaEkonomiİhracattaki E-Fatura İçin Bakanlıktan Çözüm

İhracattaki E-Fatura İçin Bakanlıktan Çözüm

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Önceki gün ihracatta yaşanan bilgi işlem kaynaklı sorun kriz halini almadan çözümü bulundu.

İhracattaki e-fatura sisteminde önceki gün yaşanan sıkıntı sebebiyle ihracatçılar sorun yaşamaya başladı. Yaşanan bu sıkıntı nedeniyle Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi devreye girdi ve vermiş olduğu talimat sayesinde kâğıt ile işlem kabul edilmeye başlandı. Yaklaşık olarak 16 bin civarındaki ihracatçının yaşamış olduğu sorun böylelikle aşılmış oldu.

Gümrük kapıları için e-fatura sistemine geçiş sürecinde yaşanan aksaklık, geçtiğimiz günlerde etkisini gösterdi. Söz konusu olan sorunun hem Gümrük Bakanlığı’nı hem de Maliye Bakanlığı’nı ilgilendiren e-fatura sistemi ile alakalı olduğu tespit edildiğinde bilgi işlem merkezi devreye girerek konuya el attı. Fakat bu süre zarfı içerisinde ihracatın sürdürülebilmesi için bir çözüm yolu aranmaya başlandı. Bu aşamada devreye giren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, ihracat işlemleri 2 saati aşmış olan firmaların işlemlerini eski usul ile kâğıt ortamında almaları üzerine bir talimat verdi. Bakan Tüfenkçi’nin bu talimatından sonra ihracat işlemleri sabah saatlerine kadar sürdü.

Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, tüm gece boyunca devam eden çalışmalar neticesinde dün sabah saatleri itibari ile sistemin büyük çoğunluğu açıldı. İlk olarak yavaş başlayan sistemin ilerleyen saatlerde hızlanmış olduğu aktarılan bilgiler arasında yer aldı. Sistemin normale dönmesinin ardından ise kağıt üzerinden alınan işlemlere son verildi.

Türkiye İhracatçılar Birliği Denetim Kurulu Üyesi Bülent Aymen, konu üzerine yapmış olduğu açıklamasında bakanlık tarafından bulunan bir çözüm yöntemi ile sorunun halledilmiş olduğunu belirtti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.