Ana SayfaGündemHurda Gemiler Ekonomiye 1 Milyar Lira Katkı Sağladı

Hurda Gemiler Ekonomiye 1 Milyar Lira Katkı Sağladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kontrolünden geçen 121 adet hurda gemilerden yaklaşık olarak 604 bin ton ağırlığında geri dönüşüm elde edildi. Bu gemilerden dönüştürülen çelik ise ekonomiye 1 milyar lira civarında katkı sağladı.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından edinilen bilgilere göre, ekonomik ömrünü tamamlamasının ardından seferden çekilmiş olan gemiler, yüzde 98 oranında çelikten meydana geliyor. Söz konusu olan bu gemilerin geri dönüşüm işlemlerinden sonra elde edilen hurda parçaları ise çeliğin ham maddesi olmak üzere demir – çelik fabrikaları için hazırlanıyor.

Dünya üzerinde 5’i AB üyesi ülke olmak üzere toplamda 16 ülkede bu nedenle hurda olan gemilerin geri dönüşümü yapılıyor.

Türkiye’de hurda gemilerin geri dönüşüm işlemleri ise yalnızca Aliağa Gemi Söküm Bölgesi’nde gerçekleştiriliyor. Bu bölgede hurda gemilerin geri dönüşümü, bu konuda lisans sahibi olan 22 adet firma tarafından sağlanıyor.

Ekonomiye katkısı olduğu kadar çevresel açıdan da bir önemi olan bu hurda gemilerin 121 adedinin dönüşümü, geçtiğimiz yıl sağlandı. Toplamda 604 bin ton civarında bir ağırlığa ulaşan bu gemiler, ekonomiye yaklaşık olarak 1 milyar lira katkı sağladı.

2017 Yılında Hurda Gemilerden Ekonomi İçin 81 Milyon Dolar Katkı

Gemi geri dönüşüm sektörünün bu kapsamda, 2017 yılının ilk 5 ayı içerisinde ekonomi için sağlamış olduğu katkı 81 milyon dolara ulaştı. Bakanlık yetkililerin konu üzerine yapmış oldukları açıklamada, bu rakamın yıl sonuna kadar 2 katına ulaşacağı kaydedildi.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.