Ana SayfaEkonomiBorsa İstanbul’dan Tarihi Rekor!

Borsa İstanbul’dan Tarihi Rekor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yeni güne 101 bin 134 puan ile başlangıç yapan Borsa İstanbul 100 Endeksi, gün içerisinde 101 bin 509 puana ulaşarak tarihin en büyük rekorunu kırdı. Saat 11:45 itibari ile 400 puan yükseliş gören BIST 100 Endeksi, 101 bin 503 puan üzerinden işlem gördü.

BIST 100 Endeksi açılışta 37,49 civarında bir yükseliş kaydederken, holding endeksi yüzde 0,06, bankacılık endeksi ise yüzde 0,02 civarında bir değer kaybı kaydetti. Yüzde 1,14 oranı ile sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran sektör endeksi madencilik olurken, yüzde 0,07 oranı ile en çok gerileyen sektör endeksi ise metal eşya makine oldu.

Dün BIST 100 Endeksi, döviz kurlarında görülen sakin seyir ve Avrupa borsalarında yaşanan yükselişlerin desteği ile 101.181,37 puana yükselirken, bir önceki kapanışa nazaran günü yüzde 0,01 oranında artış ile 101.097,16 puandan kapattı.

Analistler, ABD Merkez Bankası (FED) Yetkililerinin Konuşmasını Takip Edecek  

Bugün analistler tarafından, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) JOLTS açık iş sayısı ve şirketlere ait olan ilk yarının finansal sonuçları ile beraber Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) yetkililerinin konu hakkında yapacakları açıklamaların yakından takip edileceği ifade edildi.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nda (FED) bilanço küçültme sürecine yönelik olan bir takım ipuçları ve Katar krizi ile alakalı meydana gelen gelişmelerin, piyasa gündemini yoğun bir şekilde meşgul ettiğini belirterek, BIST 100 Endeksi’nde teknik bakımda 100.000 puanın destek olarak, tarihi rekor konumunda yer alan 101.416 ve 101.200 seviyelerinin ise direnç olarak ön plana çıkmış olduğunu açıkladılar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.