Ana SayfaEkonomiEnerji Şirketlerine İran'dan Davet!

Enerji Şirketlerine İran’dan Davet!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İran Petrol Bakanı Yardımcısı olan Hüseyin Zamaninia, Türkiye’nin enerji firmalarına, ülkesinde aşırı derecede mevcut bulunan olduğu petrol ve doğalgaz rezervlerinden yaklaşık olarak 12 ay gibi kısa vadede 8 – 10 milyar dolar değerinde anlaşmalar yapmak üzere yatırım yapma davetinde bulundu.

Bu yıl 22. Türkiye’de düzenlenen Dünya Enerji Kongresi’nde açıklamalarda bulunan İran Petrol Bakanı Yardımcısı Hossein Zamaninia, Türkiye ile İran arasında uzun vadeli bir petrol taşıma anlaşmasının var olduğunu ve bu anlaşmanın kusursuz bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Söz konusu olan bu ili ülke arasındaki iletişimde birçok ortak nokta mevcut olduğuna dikkat çeken Zamaninia, ülkelerin menfaati için en münasip projelerde işbirliği yapabileceklerini ifade etti. 

Ayrıca kongrenin ardından yapmış olduğu konuşmasında enerji firmaları ile gerçekleştirmiş oldukları toplantıların devamının geleceğine işaret eden Petrol Bakanı Yardımcısı, Türk asıllı firmalarına, kendi ülkelerinde gerçekleştirilen petrol çıkarma çalışmalarına dâhil olmaları için çağrıda bulundu.  

Gündemde Yeni Anlaşmalara Yer Veriliyor

Hossein Zamaninia, ülkelerinde yer alan aşarı hidrokarbon kaynaklarının olması gerektiği şekilde tüketilmediğini ve İran’da bulunan rezervlere nazaran, doğalgaz ve petrolün çok az derecede üretilmiş olduğunu dile getirdi.

Fransa’nın ünlü petrol firmalarından biri olan Total ile gerçekleştirilen anlaşmanın, Güney Pars’a ait olan 11’inci fazın büyümesine ilişkin bir anlaşma olduğunu belirten Zamaninia, söz konusu olan bu proje 3 yıl sonrasında bitirildiği zaman, ülkede üretimi yapılan doğalgazda neredeyse 56 milyon metreküp artış yaşanacağını açıklamalarına ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.