Ana SayfaEkonomiHükümet İşsizlik Maaşlarını Artırmak İçin Çalışmalar Yürütüyor!

Hükümet İşsizlik Maaşlarını Artırmak İçin Çalışmalar Yürütüyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hükümet tarafından, işsizlik maaşlarını artırmak üzerine bir takım çalışmalar yürütülüyor. Yapılan çalışmalarda elde edilen ulusal İstihdam Stratejisi’ne göre, işsizler için ödenek alma koşulları kolaylaştırılacak, maaş alma süresi çoğaltılacak ve aylık ödeneklerde de artış yapılacak.

Söz konusu olan Ulusal İstihdam Stratejisi içerisinde, işsizlik sigortasından faydalanabilmeyi basitleştiren bir takım düzenlemeler yer alırken, işsizlere çalışma azmi ve özeni verebilecek düzenlemelere de yer veriliyor. İşsizlik için ödenen ücretlerin yükseltilmesine ve sürenin uzatılmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar sürdürülürken, aylık olarak sağlanan ödenekler önce yüksekten başlayıp ilerleyen aylarda düşmesi ile işsiz oların çalışmaya itilmesi sağlanacak.

Haber kanalları tarafından yapılan haberlere göre, söz konusu olan bu düzenlemeler kanunlaştırıldığı zaman mevcut dönemde asgari ücretin yüzde 80’i olan işsizlik aylığının üst sınırı 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında değişiklik gösterecek. Şuanda en çok on ay kadar olan işsizlik maaşı süresi, bu düzenleme ile 12 ya da 14 aya kadar çıkarılabilecek. Ayrıca işsizlik için aylık ödeme alma koşullarının kolaylaştırılması da şuan ki gündemde yerini koruyor. Şuan ki yasalara göre 3 yıllık süre zarfı içerisinde 600 günlük prime sahip olmayan ve 4 ay içerisine sigortası ödenmemiş olan işsizler, herhangi bir ücrete bağlanamıyor. Ayrıca belirtilen bu koşullardaki sürelerin düşürülmesi de şuan ki gündem de yer alıyor.

Tüm bunların yanı sıra gerçekleştirilecek olan bu düzenlemeden ticaretle uğraşanlarında faydalanabilmesi sağlanacak. 1 Ocak itibari ile yasalaşacak olan bu düzenlemenin ardından Esnaf Ahilik Sandığı açılarak ticaretle uğraşanlar için de kolaylık sağlanacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.