Ana SayfaEkonomiEmekliler, Zam Yapılan Maaşlarına 17 Temmuz’da Kavuşacak

Emekliler, Zam Yapılan Maaşlarına 17 Temmuz’da Kavuşacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Haziran ayı enflasyonlarının açıklanması ile beraber emekli ve memurların maaşlarına yapılacak olan zam oranları da belli oldu. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ – Kur’dan emekli olanlar, zam yapılmış olan maaşlarını 17 Temmuz Pazartesi gününden itibaren almaya başlayacaklar.

Emekli ve memurlar, almış oldukları maaşlarına yapılan yüzde 4 oranındaki toplu sözleşme zammına ek olarak, yüzde 2.92 oranında enflasyon farkı da alacakları belirtildi. Haziran ayına kadar olan süre zarfı içerisinde enflasyon oranları ne kadar olursa maaşlara yapılacak zam oranları da ona göre yapılan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ – Kur emeklileri, toplamda yüzde 589 oranından bir zam almış olacak.

Kimler, Zamlı Olan Maaşlarını Ne Zaman Alacak?

Kamudan emekli olanlar, Temmuz ayı içerisinde almaları gereken aylık ödemelerini Ramazan Bayramı dolayısı ile erkenden aldı. Memur emekliler için aylık olarak yapılan bu ödemeler 22 – 23 Haziran tarihlerinde banka hesaplarına yatırıldı.

Basın mensupları tarafından konu üzerine yapılan bir takım haberlere göre, yaklaşık olarak 2 milyonun üzerinde kamudan emekli olanların maaşlarına çifte artışın sağlanacağı zam farkı ise Temmuz ayı içerisinde yatırılacak. Memurların aylık ödemesi için yapılan zam ise bugün maaşları ile birlikte hesaplarına yatırıldı. Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ – Kur’dan emekli olanların alacak oldukları zamlı aylıkları da, kendi emekli kartlarında yer alan tahsis rakamlarının en sonundaki sayı göz önünde bulundurularak bu ayın 17’si ile 28’i arasında herhangi bir tarihte hesaplarına yatırılacak.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.