Ana SayfaEkonomiEn Büyük Enerji Gemisi Gana Yolunda!

En Büyük Enerji Gemisi Gana Yolunda!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Karadeniz Holding adına, Hat – San Tersanesi’nde yapılan devasa büyüklükteki enerji gemisi, Gana’ya gitmek için son hazırlıklarını yapıyor. 300 m uzunluk ve 50 m genişliğe sahip olan ve dünyanın en büyük enerji üreten gemisi olarak bilinen bu geminin Gana’da yaklaşık olarak 500 megavatt / saat enerji üretimi gerçekleştireceği tahmin ediliyor.

Pekar Grup’a ait olan Hat – San Tersanesi ile Karadeniz Holding arasında, geçtiğimiz yıllarda enerji üretimi yapacak bir gemi inşa etmek üzere anlaşma yapıldı. Yapılan bu anlaşmanın ardından bu yıl tamamlanan devasa büyüklükteki enerji gemisinin teslimatı ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

Hem Hat – San Tersanesi’nde hem de Altınona Tersana Girişimcileri A. Ş.’nde Yönetim Kurulu Üyesi olan Mustafa Talha Pepe konu hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Bahsi geçen enerji gemisi projesinin yaklaşık olarak 18 ay gibi bir sürede tamamlandığını açıklayan Pepe, geminin 300 metre uzunlunda ve 50 metre genişliğinde tasarlanarak üretildiğini belirtti. Yüzer elektrik enerji gemisi olarak nitelendirilen bu geminin 500 megavatt / saat kadar enerji üretimi gerçekleştirmesini beklediklerini ifade eden Mustafa Talha Pepe, projede bir günde yaklaşık olarak bin kişinin faaliyet gösterdiğini de dile getirdi.

Ayrıca konuşmalarında inşa etmiş oldukları bu gemi ile altyapıda sıkıntı yaşayan bölgeler için kendi üzerlerine düşen görevi ellerinden geldiğince yapmaya çalıştıklarını söyleyen Pepe, geminin Gana gibi altyapısı zayıf olan ülkelere gidip buralar için enerji üretimi gerçekleştireceğini ve böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.