Ana SayfaGündemEximbank 2017 Sonu Hedefini Açıkladı!

Eximbank 2017 Sonu Hedefini Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Enis Gültekin, Eximbank’ın 30 yıldan beri ihracatçıların yanında olmayı sürdürdüğünü, ihracat kredileri konusunda da yüzde 43.1’lük bir orana sahip olduklarını söyledi.

Enis Gültekin, Eximbank’ın 30 yıllık bankacılık geçmişinden bahsettiği konuşmasında bankanın Türkiye’deki ihracat kredilerinin yüzde 43.1’lük bölümünü sağladığını, Türkiye’de Eximbank’ın 10 şube ile hizmet verdiğini, kredilerin aktif oranlarında birinci olduğunu, kredi bakiyelerinde de onuncu sırada yer aldığını söyledi.

Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Enis Gültekin, açıklamasında önemli bir noktaya da değinerek 2017 yılının sonuna kadar Eximbank’ın 40 milyar dolar finansman desteği hedeflediklerini açıkladı.

Kısa adı TİM olan Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre şirketlerin finansman desteklerine erişiminin daha kolay hale getirilmesi ve finansmanlardaki maliyetlerin en aza indirilmesi amacıyla tertiplenen “İhracatın Finansmanı” organizasyonu Coface ve Eximbank’ın destekleri ile yapıldı.

Organizasyonda şirketlerin kullanacakları finansman desteklerinin daha çeşitli hale getirilmesi, konusunda bilgi ve tecrübeler paylaşılırken moderatörlüğü TİM Ekonomisti Ali Orhan Yalçınkaya yaptı.  

Organizasyonda konuşma yapan Enis Gültekin, Türk Eximbankın Türkiye’de 30 yıldır sergilediği yükselen ivmeden bahsederek bu yılın sonuna kadar şirketlere toplamda 40 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacağının müjdesini verdi. Eximbank Genel Müdür Yardımcısı ayrıca üretim ve satış aşamalarında firmalara destek verdiklerini, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın sağladığı krediler, döviz getirisi olan hizmetler, uzun, orta ve kısa vadede sağlanan krediler gibi konulara da değindi.

Coface Türkiye Genel Müdürü Necip Ahmet Emre Özer de konuşmasında Türkiye’de sağlanan kredi finansmanları hakkında ilk özel girişimin Coface tarafından yapıldığını ve şirketin Türkiye pazarındaki payının yüzde 42 oranında olduğunu, 390 adet 238 milyon lira tutarında poliçe düzenlediğini söyledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.