Ana SayfaGündemKamu Bankaları Alacaklarını Varlık Yönetim Şirketlerine Satabilecek!

Kamu Bankaları Alacaklarını Varlık Yönetim Şirketlerine Satabilecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kamu bankalarının donuk alacaklarını bu alanda hizmet veren varlık yönetim şirketlerine satabilmeleri ile ilgili usul ve esasları belirleyen yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kamu bankalarının alacaklarını varlık şirketlerine satabilmelerine ilişkin yeni yönetmeliğe göre; sermayesinin yarısında çoğu dolaylı olarak ya da doğrudan kamunun kontrolünde olan bankalar ve bu bankaların ortağı pozisyonundaki finansal kuruluşlar alacaklarını varlık yönetim şirketlerine satmalarına dair usul ve esasların yeniden düzenlendiği, bu yeni yönetmeliğin 19 Ekim 2005 tarihinde düzenlenen 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 93. ve 143. Maddelerine göre hazırlandığı, yönetmeliğin Bankacılık Kanunu’nun 3. Maddesinin kapsadığı ortaklıkları ve 1. Maddesinin kapsadığı bankaları ilgilendirdiği konusunda bilgi veriliyor.

Yeni yönetmelikte ayrıca kamu bankaları tarafından varlık yönetim şirketlerine satışı söz konusu olan donuk alacakların satışına dair uyulması gereken tüm kurallar belirtiliyor. Kamu bankaları ile haiz ortaklığı bulunan finansal kuruluşların yönetim kurullarının uyması gereken ödeme şartları, piyasa şartları, teminat ile ilgili şartlar, kredi borçlusu olan müşterinin varlık durumu, gelecek süreçteki yasal takiplerin sonuçlarının neler olabileceği gibi konular detaylı olarak ele alınarak, maliyet analizleri ile ilgili ilkeler de açıkça belirtildi.

Belirtilen yeni düzenleme hükümlerine göre kamu bankalarının alacaklarına konu olan alacakların satış sürecinde ilgili kanuna uyularak hayata geçirilmesinin zorunlu olduğu, bu süreçte alacakların taşıması gereken şartlar, satış sürecindeki ihale dönemleri ve sonuçları gibi detaylara da yer verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile kamu bankaları da bundan böyle alacaklarını yönetmelikte belirtilen tüm şartlar yerine getirildiği takdirde varlık yönetim şirketlerine devredebilecekler. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.