Ana SayfaGündemBugün Son Gün! İnternetten Kartlı Alışverişlerde Yeni Dönem Başlıyor!

Bugün Son Gün! İnternetten Kartlı Alışverişlerde Yeni Dönem Başlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kart ile internet yoluyla alışverişte yeni dönem yarın başlıyor. Banka kartı ve kredi kartı sahiplerinin bankalara başvuru yapmadıkları durumda yarından itibaren alışveriş yapamayacaklar.

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun aldığı yeni karara göre banka kartı ve kredi kartları ile internetten alışveriş yapılması artık müşterinin onayına bağlı olacak. BDDK’nın yeni uygulaması yarın başlıyor. Kart sahipleri bugün kartlarını bankalara onaylatmadığı takdirde yarından itibaren kullanamayacak.

17 Ağustos 2017 tarihinde kredi kartı ve banka kartlarının müşterinin onayı olmadan kullanıma katılması ile ilgili karar BDDK tarafından 6 ay önce verilmiş, bankalara gerekli sistemi sağlamaları ve bu onayı hazır hale getirmeleri için 6 aylık süre verilerek zaman tanınmıştır. Yarın (17 Ağustos) verilen bu süre sona eriyor. Yarına kadar kredi kartı ya banka kartlarını internet alışverişi yapmak üzere bankasına onaylatmayan müşteriler kartlarını kullanamayacak.

BDDK tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada bu yeni uygulamanın finansal tüketicinin haklarını koruma amacıyla hayata geçirildiğini, kredi ya da banka kartlarını online alışverişlerde kullanmak istemeyen kart sahiplerine kartları alışverişe açma – kapama fırsatının verildiğini, kart sahiplerinin mağduriyetlerinin önlenmesi için getirilen bu yeni uygulama ile ilgili bankaların gerekli alt yapıyı oluşturmaları için 16 Ağustos 2017 tarihine kadar süre tanındığını, bu uygulamanın Türkiye’de kullanımda olan tüm kredi kartı ve banka kartlarını içine aldığını, müşterilere yeni gönderilecek kartların da ilk halinin sanal alışverişe kapalı olacağı, kart sahibi istediği takdirde açtırabileceğini söylemişti.

Banka kartı ve kredi kartı sahiplerinin kartlarını internet alışverişinde kullanabilmeleri için yaptırması gereken işlem için bugün son gün. Daha önceden otomatik ödeme talimatı veren kart sahipleri kartlarını açtırdığı takdirde talimatlarında bir aksama olmayacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.