Ana SayfaEkonomiTarımsal Destekler Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Tarımsal Destekler Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan çiftçilere 2017 yılında sağlanacak tarımsal destekler ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

2017 yılında ÇKS olarak bilinen Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kaydı olan çiftçilere bu yıl ödenecek tarımsal destekler belli oldu.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli dahilinde arpa, buğday, çavdar, tritikale ve yulaf için dekar başına 17 lira verilecek. Bu ücretin 13 lirası mazot için, 4 lirası da gübre için ödenecek.

Pamuk ve çeltik için dekar başına 40 lira verilecek. Bunun 36 lirası mazot için, 4 lirası da gübre için ödenecek.

Mısır, patates, yağlık ayçiçeği, soya için dekar başına 21 lira ödenecek. Bunun 17 lirası mazot için ödenirken, 4 lirası da gübre için ödenecek.

Mercimek, nohut, aspir, kuru fasulye için dekar başına belirlenen ücret 15 lira. Bunun 11 lirası mazot, 4 lirası da gübre yardımı olarak ödenecek.

Çay, yem bitkileri, kuru soğan, fındık, kanola ve diğer bitkiler için dekar başına ödenecek olan 13 liranın 9 lirası mazot, 4 lirası da gübre için verilecek.

Nadas için de dekar başına 5 lira mazot desteği ödenmesine karar verildi.

Toprak Analiz Desteği olarak da 50 dekardan fazla olan bütün tarım arazilerine her 50 dekar için 40 lira destek verilecek. Bu destek Toprak Analiz Laboratuvarları’na ödenecek.

Kategorilere göre değişmek suretiyle Organik Tarım Desteği olarak da dekar başına 10 lira ile 100 lira arasında destek verilecek.

Arıcılık işiyle uğraşanlara kocan başına 10 lira destek ödenecek.

İyi Tarım Uygulamalarının desteklenmesi amacıyla örtüaltı, çeltik, tıbbi aromatik bitkiler, süs bitkileri, sebze ve meyveler için de dekar başına 10 lira ile 150 lira arasında değişen destek sağlanacak.

Bu yıl ilk olmak üzere alabalık, levrek ve çipura için her kilograma 25 kuruş destek verilmesine de başlandı.

Bitkisel üretim yapan küçük aile işletmeleri dekar başına 100 lira ile desteklenecek.

Fındık üreticilerinin alacağı dekar başı destek ise 170 lira olarak açıklandı.

Bakanlar Kurulu kararında fark ödemeleri kapsamına giren havzalarda yetiştirilecek ürünler de belirlendi. Bu ürünlere ödenecek tutarlar ise; ayçiçeğine kilogram başına 40 kuruş, kütlü pamuğa kilogram başına 80 kuruş, soya fasulyesine kilogram başına 60 kuruş, kanolaya kilogram başına 50 kuruş, aspire kilogram başına 50 kuruş, mısıra kilogram başına 3 kuruş, arpa, buğday, çavdar, yulaf ve tritikaleye kilogram başına 5 kuruş, çeltiğe kilogram başına 10 kuruş, mercimek, kuru fasulye ve nohuta kilogram başına 30 kuruş, zeytinyağına kilogram başına 80 kuruş, çaya kilogram başına 13 kuruş destek ödemesi yapılacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.