Ana SayfaSigortaKüresel Sigorta Kayıplarında Gerileme Görüldü!

Küresel Sigorta Kayıplarında Gerileme Görüldü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Afetlerden ortaya çıkan küresel sigortalı kayıplar 2017 yılının ilk 6 ayında düşüş gösterdi.

Ön Sigma tarafından yapılan tahminlere göre ekonomik kayıpla ve küresel sigortalı kayıplar 2017 yılının ilk 6 aylık döneminde yıllık olarak ele alındığında gerileme kaydettiği görüldü. Afetler sebebiyle ortaya sigortalı kayıplar bu yılın ilk yarısında 23 milyar dolara düştü. Aynı kayıplar 2016 yılının aynı döneminde 36 milyar dolar olarak kayıtlara geçmişti.

Afetlerden doğan ekonomik kayıpların toplamı daha az şiddetli olayların neticesi olarak 117 milyar dolardan sert bir düşüşle 44 milyar dolara geriledi.

2017 yılının Şubat – Mayıs ayları arasında yaşanan 4 ayrı büyük hava olayı sebebiyle bu aylar içinde Amerika’da 1 milyar dolardan daha fazla sigortalı kayba sebep oldu. En fazla kayıp 2017 Mayıs ayında Colorado’da yaşanan sağanak olayı ve ABD’nin orta güney bölgelerinde 4 gün etkili olan fırtınadan doğan hasarlar oldu. Fırtınaların ekonomik kayıpları 2.2 milyar dolar, sigortalı kayıplar 1.9 milyar dolar oldu.

Küresel olarak bakıldığında ekonomik kayıpların toplam değeri 44 milyar dolar olurken, 2017 yılının ilk altı aylık döneminde sadece doğal felaketler 41 milyar dolarlık kayba neden oldu. Bu rakam 2016 yılının ilk 6 aylık periyodunda 110 milyar dolar iken bu tutarın 3 milyar dolarlık bölümü insanlardan kaynaklanan felaketlerden dolayı ortaya çıkmıştı.

Küresel sigortalı zararların doğal afetlerden kaynaklanan bölümü 2016 yılında 30 milyar dolar iken, bu yılın ilk yarısında 20 milyar dolara düştü. İnsanlaran kaynaklanan felaketlerden doğan zararlar 2016 yılında 6 milyar dolar olarak kaydolurken, bu yılın ilk yarısında 3 milyar dolara düştü. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.