Ana SayfaGündemVardiyalı Çalışma Saatlerinde Değişiklik Yapıldı!

Vardiyalı Çalışma Saatlerinde Değişiklik Yapıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Turizm, sağlık ve özel güvenlik sektörlerinde faaliyet gösteren iş yerlerindeki gece çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Yönetmelikte yapılan değişiklik bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gece çalışma saatlerinde yapılan değişiklik ile birlikte ilgili yönetmeliğin son hali Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin yeni haline göre bundan böyle sağlık, turizm, özel güvenlik alanlarında faaliyet gösteren ve gece vardiyası şeklinde işçi çalıştıran işyerlerinde 24 saatlik zaman diliminde 2 vardiya şeklinde çalışma sistemi uygulanabilecek. Vardiyalı çalışma saatlerinde yapılan değişiklik ile birlikte aynı sektörlerde daha önceden 7.5 saati geçmemesi gereken çalışma süresi de 7.5 saati geçebilecek. Ancak belirtilen alanlarda faaliyet gösteren iş yerlerinden işçilerin 7.5 saatten fazla çalıştırılacak olması işçilerden alınacak yazılı onaya bağlı olacak.

Sağlık, turizm ve özel güvenlik alanlarında faaliyet gösteren iş yerlerinin yeni yönetmelikten yaralanabilmeleri için bu alanlarda hizmet ya da üretim yaptıkları ile ilgili gerekli belgeleri ilgili bakanlıklardan almış olmaları zorunluluğu da bulunuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gece vardiyası ile işçi çalıştıran iş yerlerini ilgilendiren yönetmelikte yaptığı değişiklik ile bundan böyle adı geçen alanlarda işlerini yürüten işletmelerde 24 saatlik süre boyunca 2 vardiya sistemi uygulanabilecek. Vardiya saatlerinin yeniden belirlendiği değişiklikte vardiyasının yarısından fazlası gece saatlerine tekabül eden çalışanların vardiyası gece çalışması sayılacak.

Bakanlık tarafından yeniden düzenlenen yeni yönetmeliğe göre bundan böyle işçilerin yazılı izni olması kaydıyla 7.5 saatten fazla çalışma sistemi uygulanabilecek. Ayrıca iş yerleri vardiyada çalışan kişilerin ad – soyad bilgilerinin yazılı olduğu bir listeyi bulundurmak ve talep edilmesi durumunda Bakanlık’a ibraz edebilecek durumda olmak zorundalar. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.