Ana SayfaGündemTürk Bankaları Müşterilerini Dünya ile Buluşturuyor!

Türk Bankaları Müşterilerini Dünya ile Buluşturuyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk bankaları yurtdışındaki temsilcilikleri ve şubeleri; yabancı ortakları aracılığıyla müşterilerinin dünyaya açılmasını sağlıyor.

Türkiye’de faaliyette olan bankalar yurtdışındaki yabancı ortaklarının ağlarından faydalanarak müşterilerine dünyanın kapılarını açıyor. Bu bankalar yurtdışında bulunan temsilcilikleri ve şubeleri aracılığıyla Türk firmalarını ya da Türk vatandaşlarını dünya geneline 5 kıtada ve 100’den fazla ülkede sunulan bankacılık ürün ve hizmetlerine ulaştırıyor.

Türk bankacılık sektörünün gelime kaydettiği son yıllarda bankalar tarafından müşterilerine sunulan bu imkan sayesinde Türkiye’deki firmalar ya da kişiler için ihracatın yolu da açılmış oluyor. Bu imkanlardan faydalanmak için yapılması gereken bu hizmetin alınmak istendiği ülkedeki Türk bankalarından birinde hesap açtırmak.

Kısa adı TBB olan Türkiye Bankalar Birliği’nin açıkladığı verilere göre şu an itibariyle 11 Türk bankasının dünya genelinde toplam 75 şubesi var. Ayrıca 4 Türk bankasının da yurtdışında 9 tane temsilciliği bulunuyor. Ancak bankaların hizmet alanları sadece bu ülkelerden ibaret değil. Dünyanın her yerinde faaliyet gösteren Türk bankalarının muhabir adı verilen yani bir ülkenin bankasıyla işbirliği içinde olan faaliyetleri de bulunuyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren Yapı ve Kredi Bankası, Denizbank gibi pek çok banka, dünya genelinde finans devi olarak bilinen kuruluşlarla ortaklık ya da ana ortalık konumunda bulunuyor. Böylece bu bankalar ortaklık ilişkisi içinde bulundukları bu yurtdışı bankalarının networkleri aracılığıyla kendi müşterilerine dünyanın kapılarını açarak pek çok imkandan faydalanmasını da sağlıyor. Yani o bankanın dünya genelindeki ağlarını Türkiye’de kendi şubeleri gibi kullanabiliyorlar.

Bu bankaların müşterisi olan Türk firmalar ya da kişiler de yurtdışında iken ithalat, ihracat, yatırım gibi birçok faaliyette bulunabiliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.