Ana SayfaGündemÇinli Bankalar Kaynak Arayışına Girdi!

Çinli Bankalar Kaynak Arayışına Girdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çin’de faaliyet gösteren dört büyük kamu bankası Kuşak ve Yol Projesi dahilinde kullanmak için gerekli olan parayı bulmak için çaba sarf ediyor.

Çin’de ticari faaliyetler gösteren dört büyük kamu bankası, bir diğer adıyla Yeni İpek Yolu olarak bilinen Kuşak ve Yol projesindeki yurtdışı yatırımlarında harcanmak üzere on milyarlarca dolarlık parayı bulmak için çalışmalar yapıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar, aktifleri olarak bakıldığında dünyadaki ikinci büyük banka olan China Construction Bank Corp (CCB) adlı bankanın Kuşak ve Yol projesine yapılacak olan yatırımlarında kullanmak üzere, fona en az 100 milyar yuan yani 15 milyar dolar tutarında kaynak sağlanacağını, CCB’nin bu miktardaki parayı temin etmek için Çin’deki yurtdışındaki yatırımcılarla görüşmelerde başladığını söyledi.

Çin’deki bir diğer kamu bankası olan Bank of China (BOC) da CCB’nin arayışına benzer bir amaçla 20 milyar yuan miktarında para bulma çabası içinde bulunuyor.

Bilgi veren kaynaklar Çin’deki bankaların yatırım departmanı ya da özel sermaye departmanlarının yürüttüğü kaynak bulma çalışmalarının, Çin Merkez Bankası tarafından yurtdışında yapılan yatırımların finansmanında kullanılmak üzere ülke içinde bulunan yuan borçlanma piyasasının kullanılmasının özendirilmesi ile ilgili politikasıyla uyumlu bir hale getirileceğini söyledi.

Çin’de faaliyet gösteren dört büyük kamu bankasından diğer iki tanesi Agricultural Bank of China ve Commercial Bank of China Ltd. adlı bankalar da aynı kaynaklardan alınan bilgilere göre BOC ve CCB gibi kaynak arayışları için çalışmalar yapıyorlar.

Çin’in dört büyük ticari bankasının para arayışlarına sebep olarak Kuşak ve Yol projesinin finansmanı için kullanılacak olması şeklinde bildirildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.