Ana SayfaSigortaAnadolu Sigorta Genel Müdürü’nden Zorunlu Sigorta Hakkında Açıklama!

Anadolu Sigorta Genel Müdürü’nden Zorunlu Sigorta Hakkında Açıklama!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç, zorunlu trafik sigortasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Büyük tartışmalara yol açan tavan fiyat ve havuz kavramlarına değinen İlhami Koç, zorunlu trafik sigortasında serbest piyasanın önemine ve bu alandaki havuzun büyük olmasının gerekliliğine değindi.

Zorunlu sigortanın yürürlüğe geçmesi ile beraber tartışmalara yol açan yüksek fiyat kavramı, Temmuz ayında yaşanan doğal afetler ile önemini bir kez daha göstermişti. Anadolu Sigorta Genel Müdürü, toplum yapısına değinerek sigorta kavramının öneminin arttığını belirtti. Sigorta sektörünün Türkiye’de henüz istenilen gelişimi gösteremediğini söyleyen Koç, sigorta branşlarında artırıma gidilmesi gerektiğini, bunun riskleri azaltmada etkili olacağını ifade etti. Zorunlu sigorta branşlarının sektörün büyümesine de yardımcı olacağını belirtti.

Yaptığı açıklamada sigorta pazarındaki fiyatları, serbest piyasanın belirlemesi gerektiğini öne süren genel müdür, bu branştaki havuzun her zaman büyük olması gerektiğini söyledi. Serbest piyasanın olmaması halinde zorunlu sigorta konusundaki tartışmaların uzun süre devam edeceğini de vurguladı.

Son günlerde tartışmalara yol açan başka bir kavram olan ‘Hekim Mesleki Sorumluluk Sigortası’na da değinen İlhami Koç, devlet tarafından belirlenen prim fiyatlarında yükselme olmadığını söyledi. Devletin birinci elden müdahalesinin doğru olmadığını, serbest piyasanın öncelikli müdahalesinin gerekli olduğunu söyledi.

Kısa zaman önce İstanbul’da yaşanan dolu felaketine de değinen Koç, böyle felaketlerin sigorta fiyatlarını doğrudan etkilediğine de dikkat çekti. İklim değişikliklerinin zorunlu sigortaların fiyatlarına etkisinden söz eden başkan, aynı zamanda iklimlerin değiştiğini, buna da mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.