Ana SayfaGündemKatar Bankaları Avrupa’da Finansman Arıyor!

Katar Bankaları Avrupa’da Finansman Arıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Katar Bankaları bulundukları bölgedeki sorunlar neticesinde Arap müşterilerin çok fazla mevduat çekmelerinden dolayı Asya ve Avrupa’da finansman arayışına girdi.

Katar hükümeti bankaların bu konudaki sorunlarına cevap vermek adına bu süreçte bankalara yüklü miktarda para girişi sağladı. Ancak ekonomi analistleri ileriki aylarda daha fazla para çıkışı olacağını söylediği için bankalar daha fazla özel finansman arayışı içine girdi. Hükümetin bankalara para girişi sağlaması da ileriki aylar için önlem alınmazsa yeterli olamayacaktı.

Bu haberlerin ardından ise Ortadoğu’nun en büyük bankalarından biri olan QNB’nin Asya piyasalarında özel plasman yapmayı düşündüğünü açıkladı.

QNB adına konuşan bir yetkili Formozatahvil ihracı için, o bölgede bulunan birkaç tane uluslararası banka ile görüşmeler yapıldığını söyledi. Ancak yapılan görüşmeler neticesinde ihracın ne zaman gerçekleşeceği ve hangi danışman ile çalışılacağın belirlenmediğini açıkladı.

Katar’ın en büyük bankası olan Qatar İslamic Bank, Japon yeni ve Avustralya doları baz alınarak yapılan anlaşmalar neticesinde finansman sağladı. Qatar İslamic Bank gibi Asya ve Avrupa’da benzer çalışmalar yaptığını ve finansman arayışı içinde olduğunu açıkladı.

Katar Bankaları Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn’in geçtiğimiz haziran ayında da başlattıkları hem diplomatik hem de ticari boykot karşısında maddi olarak oldukça zor duruma düştü ve finansman bulma çabası içine girdiler. Bu yüzden de Ortadoğu yerine kendilerine Asya ve Avrupa’da finansman aramaya başladılar. İçinde bulundukları durumu daha rahat atlatmak ve ileriki aylar için kendilerine para girişi sağlamak için bu adımı attılar.

Katar’da yaşanan kriz nedeniyle yabancı banka müşterileri mevduatlarından 7.5 milyar dolar çekti. Aynı zamanda yabancı interbank mevduat ve kredileri kısmında ise 15 milyar dolar çıktı. Bu da ülke bankaları için büyük bir kayıp demekti.

Katar Merkez Bankası’nın verilerine bakılacak olursa bankalardan yapılan çıkışların büyük bir kısmı Katar’a ambargo uygulayan Arap ülkeleri tarafından gerçekleşti. Katar Merkez Bankası geçtiğimiz haziran – temmuz aylarında yerel bankalara 18 milyar dolar civarında para girişi sağlamıştı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.