Ana SayfaGündemBüyük Mükelleflerde Vergi Şampiyonu Garanti Bankası!

Büyük Mükelleflerde Vergi Şampiyonu Garanti Bankası!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılında Kurumlar Vergisi kapsamında Büyük Mükellefler Vergi Dairesi’ne bağlı olan mükelleflerden 13 milyar 125.9 milyon lira tahsil edildi.

Tahsil edilen vergilerde ise vergi şampiyonunun 928.9 milyon liralık vergi ile Garanti Bankası olduğu belirtildi.

Kısa adı BMVD olan Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı’nın 2016 faaliyet sonuçları ile ilgili beyanlar resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

Açıklanan faaliyet sonuçları ve kurumlar vergisi beyanları incelendiğinde büyük vergi mükellefleri 2016 yılının vergi tahakkuku 2015 yılına kıyasla yüzde 12.42 artış göstermiştir.

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi’nin 105 milyar 380.2 milyon lira olan 2016 brüt vergi gelirleri tahsilatının, Türkiye’nin toplam vergi gelirleri içindeki payı ise 19.91 olarak gerçekleşti.

Bahsi geçen dönemde büyüklerden yapılan tahsilatlardan kısaca bahsedecek olursak; Kurumlar Vergisi’nde 13 milyar 125.9 milyon lira, Gelir Vergisi’nde 23 milyar 864.2 milyon lira, Katma Değer Vergisi’nde 17 milyar 154.2 milyon lira olarak gerçekleşti. Bunların yanı sıra ise diğer tahsilatlar ÖTV bazında 36 milyar 440.4 milyon lira, Özel İletişim Vergisi’nde 3 milyar 571.7 milyon lira, banka ve sigorta vergisinde 9 milyar 124.7 milyon lira, diğer vergiler kapsamında ise 2

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi’ne bağlı mükelleflerin kurumlar vergisi sıralamasında Türkiye Garanti Bankası 928,9 milyon lira ile ilk sırada yer aldı.

Bu sıralamayı ise 889,3 milyon lira ile ikinci olarak takip eden Akbank oldu. Türkiye İş Bankası üçüncü sırada yer alırken, Türkiye Vakıflar Bankası dördüncü, 634,9 milyon lira ile beşinci sırada ise Yapı Kredi Bankası yer aldı.

Türkiye Halk Bankası ise 550,5 milyon dolar ile altıncı sırada yerini aldı. 2015 de ilk 100 mükellef arasına giremeyip, geçen yıl ki 100 mükellef arasına giren 24 kurum oldu. Bu mükellefler arasında ise Denizbank, Anadolu Bank’da yer aldı.

Aynı zamanda ise geçen yıl ilk 100 arasında olup, geçen yıl ki ilk 100 de olmayan mükellef sayısının da 24 olduğu açıklandı. Bu mükellefler arasınsa ise Siemens, Arçelik yer almaktadır. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.