Ana SayfaGündemYapılandırma Ödemelerinin Son Ödeme Tarihinde Değişiklik Yapıldı!

Yapılandırma Ödemelerinin Son Ödeme Tarihinde Değişiklik Yapıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatılması sebebiyle kurum alacaları ve prim ödemelerinin son ödeme tarihi de uzatıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılarak kurum alacakları ve prim ödemlerinin tahsilatı için daha önceden belirlenen son ödeme tarihinin değiştirildiği ve 5 Eylül’e uzatıldığı bildirildi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu’nun 31 Ağustos 2017 olan prim ödemeleri ve kurum alacaklarının son ödeme tarihinin değiştirildiği, 5 Eylül 2017 tarihine uzatıldığı, bunun sebebinin de Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkartılması olduğu ve 31 Ağustos’un arife gününe denk gelmesi olduğu söylendi.

Bayramdan önceki günün yarım gün mesai süresi olarak kabul edildiğine, sonrasının idari tatil olduğuna dikkat çekilen açıklamada Sosyal Güvenlik Kurumu yönetiminin bunu göz önüne alarak doğabilecek mağduriyetleri düşündüğü, bunların önüne geçmek amacıyla da ödemelerin son tarihi olan 31 Ağustos 2017 tarihini 5 Eylül 2017 Salı gününe kadar uzatıldığı, sürenin uzatılması ile ödemelerde sorun yaşanmayacağını umdukları da belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Sigorta primi, yapılandırma ödemesi ve diğer tüm Sosyal Güvenlik Kurumu’nu ilgilendiren alacaklar için daha önceden bilinen son ödeme tarihi olan 31 Ağustos 2017 tarihinin 5 Eylül 2017 Salı gününe kadar uzatıldığı bilgisinin yanı sıra bu alacaklara 6111 sayılı, 6737 sayılı ve 7220 sayılı kanunlar ile yapılandırması gerçekleşen borçları da kapsadığı, 5 Eylül 2017 tarihine kadar yapılacak tüm ödemelerin kanuni süresi içinde yapılmış olacağını da bildirdi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.