Ana SayfaGündemKHK Resmi Gazete’de Yayımlandı! Seçimlere 2 Yıl Şartı Getirildi!

KHK Resmi Gazete’de Yayımlandı! Seçimlere 2 Yıl Şartı Getirildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

OHAL olarak bilinen Olağanüstü Hal çerçevesinde çıkartılan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’un organları ile borsa ve oda seçimlerinde oy kullanabilme hakkını elde edebilmek için yani seçime katılabilmek için en az borsa ve odaya ve borsaya en az 2 yıl kayıtlı olma şartı getirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren KHK ile TOBB ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nda değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre borsa, oda ve birlik organları tarafından yapılacak olan seçimlerde oy kullanılabilmesi için seçim tarihi baz alınmak suretiyle en az 2 yıl olmak kaydıyla oda ve borsaya kayıtlı olma zorunluluğu getirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, oda ve borsa tarafından hazırlanan bütçe ile ilgili hesaplamalarda ticaret sicili müdürlüğü bulunan odalarda, ticaret sicil müdürlüğünde çalışan personel için harcanan tutarın yarısı personelin payı hesaplanırken dikkate alınmayacak.

Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şehir merkezlerinde ticaret ve sanayi odaları ile ticaret odalarında faaliyet göstermesi amacıyla ticaret sicili müdürlükleri kurulacak. Müdürlüklere bağlı şubeler de olabilecek. Ticaret sicilleri bundan böyle kurulan müdürlükler tarafından bakanlığı gözetiminde takip edilecek.

Halen faaliyete olan borsa ve odalardaki meslek grupları grup üye sayısındaki eksilmeler, çoğalmalar, değişimler gerekli olduğu takdirde rehbere uygun halde gerçekleşecek.

Meslek gruplarının kurulabilmesi, ayrılabilmesi ve birleştirilmesi meclis üye sayısının salt çoğunluğunun vereceği karar ve TOBB’un onayı ile gerçekleşecek. Onay alan meslek grupları takip eden dönemdeki ilk seçimlerde uygulamaya alınacak.

Oda ve borsalar tarafından onaylanan meslek gruplarındaki değişikliklerin ilk seçimlerde uygulamaya alınabilmesi için gerekli olan onay ve kararın seçim tarihinden 6 ay önce alınmış olması şartı aranacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.